Connect with us

A legtöbb piacon küszöbön áll a kereskedelmi mobiltelevíziózás

Dotkom

A legtöbb piacon küszöbön áll a kereskedelmi mobiltelevíziózás

A Motorola és a Nokia együttműködik a mobiltelevíziók interoperabilitása érdekében.

A DVB-H technológiával hatékonyan sugározhatók a mobilkészülékekre az otthonról ismerős televíziós programok. A DVB-H kiváló minőségű képet biztosít, és kevesebb energiát igényel, így a mobilkörnyezetben ezzel a technológiával jelenti legnagyobb élményt a televíziózás. Egyetlen hálózaton akár ötven tévécsatorna műsora is továbbítható alacsony költségek mellett. Jelenleg többek között a vezető televíziós vállalatok, mobilszolgáltatók, műsorterjesztők, és készülékgyártók részvételével világszerte széles körű mobiltévé-próbaüzemek zajlanak, a kereskedelmi szolgáltatások elterjedése pedig 2006 folyamán várható.

A mobiltelevíziós szolgáltatások nagyobb arányú ismertsége, illetve a szolgáltatás elterjedésének ösztönzése érdekében a Motorola és a Nokia bejelentette, hogy interoperábilissá teszi DVB-H (Digital Video Broadcast – Handheld) képes mobilkészülékeit és hálózati szolgáltatásait. A készülékgyártók olyan nyílt DVB-IPDC-szabványokon alapuló megoldások támogatásán dolgoznak majd együtt, amelyek a többszállítós mobiltelevíziós szolgáltatások telepítése, valamint a 2006-ban és a későbbiek során lebonyolítandó próbaüzemek iránt érdeklődő szolgáltatói partnerek rendelkezésére állnak.

Az Informa szerint a mobiltelevíziós piac robbanásszerű bővülés előtt áll: 2010-re világszerte várhatóan több mint 50 millió DVB-H képes mobilkészülék talál gazdára. A mobiltelevíziós szolgáltatások bevezetése új üzleti lehetőséget teremt az értéklánc minden szereplője számára, beleértve a tartalom- és műsorkészítő cégeket, a mobilszolgáltatókat, az infrastruktúra- és készülékgyártókat, valamint a technológia-szállítókat is. A DVB-H-képes készülékek és szolgáltatások interoperabilitása kulcsfontosságú a piac további bővülésében.

A mobiltelevíziós szolgáltatásra használható, többféle digitális technológia közül a Motorola és a Nokia egyaránt a DVB-H-t találja a leghatékonyabbnak a mobil televízióadások sugárzására. A DVB-H technológia kiváló minőségű szolgáltatást és alacsony energiafogyasztást garantál, ráadásul az adások fogadása mellett további mobilszolgáltatások, például a telefonfunkció és az Internet-kapcsolat elérését is biztosítja.

A Nokia és a Motorola a már meglévő hálózati technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetésében támogatja a szolgáltatókat, emellett az optimális mobiltévés élmény elérése érdekében a folyamatos szabványosításban és műszaki fejlesztésiben is szerepet játszik. A két cég a nyílt DVB-IPDC szabványon alapuló interoperabilitáson dolgoznak, ugyanakkor továbbra is részt vesznek az iparági szereplőket tömörítő szabványosítási testületek munkájában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom