Connect with us

technokrata

A Dell gyárat hoz létre Lengyelországban

Dotkom

A Dell gyárat hoz létre Lengyelországban

A Dell második európai gyára ezer új munkahelyet teremt az országban.

A Dell új gyár építésével növeli gyártási kapacitásait Európában. A lengyelországi Łódź-ban épülő gyárral a vállalat célja a megemelkedett kereslet kiszolgálása, a cég közép -és kelet-európai növekedésének erősítése. A tervek szerint 2007 őszén nyíló új gyár előreláthatólag 1.000 embernek biztosít munkahelyet.

A Dell új gyára 200 millió eurós beruházást jelent a növekvő lengyel gazdaságnak. A régió számára pedig további, közvetett gazdasági lehetőséget jelent majd az előreláthatólag 53 millió euro értékű beszállítói kör. A Dell szerint az új, lengyelországi gyár a világ legfejlettebb gyárainak egyike lesz, nagy hatékonyságú anyagmozgatási folyamatokkal és új tervezésű, ergonómikus termelőegységekkel.

A Łódź-ban felépülő Dell gyár a közép és kelet-európai IT-piac 500 kilométeres sugarát lesz képes kiszolgálni, melynek köszönhetően a Dell a gyártás indulását követő 5 évben 13,9 százalékos évenkénti növekedést vár a piacon. A gyártás megkezdése után a vállalat közép-, észak- és kelet-európai ügyfelei legalább két napos kiszállítási idő csökkenésre számíthatnak.

A Łódź-i gyár a Dell fejlett technológiájú termékeit gyártja és szállítja majd, többek között a díjnyertes Latitude és Inspiron notebookokat, és elsődleges feladata lesz a Dell vállalati és egyéni ügyfeleinek speciális igényeinek kielégítése.

Az új üzemet Sean Corkery, a Dell EMEA régió gyártásért felelős alelnöke irányítja.
A Dell EMEA régió fejlődésének köszönhetően az elmúlt három évben a vállalat ügyfél kiszolgáló központokat létesített Németországban, Marokkóban, Skóciában és Szlovákiában. Írországban kutató központot hozott létre, valamint fejlett vállalati műszaki és logisztikai támogató központot létesített az európai vállalatok kiszolgálására. Lengyelországban a Dell jelenleg is már több mint 100 főt alkalmaz, eladási, marketing és műszaki támogatás területeken. E területek központja Varsó. Globálisan a vállalat az alábbi városokban működtet gyárakat:
– Limerick, Írország;
– Austin, Egyesült Államok, Texas;
– Nashville, Egyesült Államok, Tennessee;
– Winston-Salem, Egyesült Államok, Észak-Karolina;
– Penang, Malaysia;
– Xiamen, Kína;
– Eldorado do Sul, Brazília;

A vállalat nemrég jelentette be emellett egy gyár létesítését Indiában és egy újabb üzem megnyitását Sao Paulo-ban, Brazíliában.

A Dell örömmel várja munkavállalók és lehetséges szállítók érdeklődését.
o Azok a pályázók, akik a Dell Lodz által kínált feladatok iránt érdeklődnek, regisztráljanak a www.dell.pl/lodz honlapon vagy hívják a +48 22 433 0343-as telefonszámot
o A leendő beszállítók a +48 22 433 0353-as telefonszámot hívhatják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle