Connect with us

Század annyi adatforgalom

Dotkom

Század annyi adatforgalom

Gyorsabb web-alapú alkalmazások fejleszthetők.

Web-szolgáltatások irányában erősödött tovább a Polygon Informatikai Kft. által fejlesztett grafikus vékonykliens-alkalmazás 5. verziója. Az új fejlesztéseknek köszönhetően olyan megjelenítés és teljesítmény biztosítható a web-alkalmazások számára, amely eddig csak az asztali programok esetén volt elérhető. Míg a legelső letöltődési idő megegyezik egy átlagos HTML-lapéval, az ez utáni kommunikáció sávszélesség igénye drasztikusan lecsökken – a hálózati adatforgalom akár századrésze lehet egy hagyományos HTML-alapú alkalmazás adatforgalmának.

A Polygon bejelentette XForms szabványú vékonykliens- és szerver-alkalmazások fejlesztői környezetének újabb változatát. A kliens felületét leíró JFORM egy XForms alapokra épülő, könnyen elsajátítható nyelv, de a fejlesztőknek a lapok elkészítésére grafikus szerkesztő program áll rendelkezésére. A grafikus felület “motorja” egy egyedülállóan kicsi (<150 Kbyte) Java-applet, amely tartalmaz egy grafikus komponens-készletet, egy gyors XML-értelmezőt és egy aszinkron, Ajax-alapú kommunikációs interfészt. Az XForms és Ajax technikáknak köszönhetően olyan megjelenítés és teljesítmény biztosítható a web-alkalmazások számára, ami eddig csak az asztali programok esetén volt elérhető. Az applet letöltődési ideje nem hosszabb egy átlagos HTML-lap letöltésénél. Ezután a kommunikáció sávszélesség igénye lecsökken – a hálózati adatforgalom akár századrésze lehet egy hagyományos HTML-alapú alkalmazás adatforgalmához képest. Gál György, a Polygon fejlesztői munkáit is irányító ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég elsősorban saját alkalmazás-fejlesztési projektjeiben alkalmazza a p.XML technológiát, és az ügyfelek beágyazott rendszerként használják az alkalmazásszervert. Több jelentős külföldi és hazai alkalmazásgyártó céggel folynak tárgyalások a technológia átadásáról, amely így az adott szoftvermegoldás részeként vihető majd piacra külön licenszelés nélkül. A fejlesztési lépések tovább egyszerűsödnek, gyorsulnak A fejlesztők munkáját több Új Eclipse-be integrált tervezői és alkalmazásgeneráló eszköz segíti. Eclipse alatt alkalmazott plugin-ként futtatható a grafikus laptervező, a JFORM Designer. A PX Builder plugin a Designerben megtervezett képernyőkhöz egy-egy JAVA program szkeletont generál, valamint módosításkor az adatmodelleket automatikusan szinkronizálja a forráskóddal. A DB Access plugin az adatbázis kapcsolati rétegének generálását végzi el automatikusan a fejlesztők helyett. A Translation Helper, amely egy önálló p.XML alkalmazás, az egyes képernyők gyors fordítását teszi lehetővé. Végül az elkészült alkalmazásokhoz a Simulator alkalmazásban végezhetők terhelési tesztek. Háromféle teljesítmény-csomag fedi le a különböző ügyféligényeket A p.XML alapú megoldások az ügyféligényeknek megfelelően három különböző környezetben üzemeltethetők: Java SE 5.0, J2EE 1.4, Eclipse 3.1. o p.XML Server Lite: Önálló Java alapú alkalmazásszerver. Elsősorban fejlesztésre, tesztelésre, vagy kisebb alkalmazások kiszolgálására használható.
o p.XML for J2EE: A p.XML környezet Enterprise Application-ként működik. Az EAR tartalmazza a p.XML specifikus szerverfunkciókat és az ezekre épülő p.XML alkalmazást. Elsősorban nagyvállalati környezetben, a már meglévő J2EE infrastruktúrában használandó.
o p.XML for Eclipse: A p.XML környezet Eclipse plugin-ként megvalósítva. Az alkalmazás megjelenítése egy dokumentum ablakban futó JForm klienssel történik. Eclipse Rich Client vagy IBM Managed Client környezet esetén használandó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom