Connect with us

Javítatlan IE hiba miatt támadott PC-k

Dotkom

Javítatlan IE hiba miatt támadott PC-k

Windows-os számítógépeket sodor veszélybe az a biztonsági rés, mely javítatlanul tátong az Internet Explorerben.

Még a múlt héten, a Microsoft által kiadott javításgyűjtemény megjelenése után derült ki, hogy létezik egy olyan hiba, mely a redmondi fejlesztésű böngészőket érinti. Az Internet Explorerben levő biztonsági rést kiaknázni képes kód ugyanis kikerült az Internetre, azt némi utánajárás után bárki fellelheti. Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan, még a javítás kiadása előtt megjelenhet egy olyan féregszerű digitális fenyegetés, mely ellen a legtöbb PC védtelen lesz.

Hacsak nem alkalmaznak tulajdonosaik megelőző lépéseket. A Microsoft vizsgálatai szerint a sebezhetőség létezik, és tenni ellene az ActiveX és aktív scripting vezérlők letiltásával lehet. Nyilván minimálisra csökkenthető a kockázat akkor is, ha az internetező más böngészőt (Firefoxot, Mozillát, Netscape-et, Operát stb.) használ.

A Symantec vizsgálatai szerint kétféle kimenetele lehet egy sikeres támadásnak: a behatoló vagy képessé válhat az Internet Explorer lefagyasztására, vagy átveheti a PC felett az ellenőrzést. Nyilván ez utóbbi eshetőség sokkal nagyobb problémát jelent, hiszen így adatok megtekintésére, módosítására, törlésére nyílik lehetősége a támadónak; a számítógép akár botnetbe is szervezhetővé válik.

Az összes, 5.01-es és 6-os Internet Explorer verzió érintett, számolt be a részletekről a French Security Incident Response Team (FrSIRT). A francia csapat kritikusnak, minősítési skálájukon a legmagasabb besorolásúnak titulálta a hibát. Arról azonban nem esett szó, hogy vajon a hetes Internet Explorert használók is veszélyben vannak-e. Ami viszont biztos, hogy a Microsoft egyelőre nem kapott tájékoztatást olyan esetről, melyben a fent említett sérülékenységre alapozva törtek volna be valaki vagy valamely szervezet rendszerébe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom