Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trösztellenes bizottsági tisztviselő másodállásban a Microsoft tanácsadója?

Dotkom

Trösztellenes bizottsági tisztviselő másodállásban a Microsoft tanácsadója?

Összeférhetetlenség.

A brüsszeli European Information Service partnerportáljának értesülései szerint a Microsoft elleni trösztellenes vizsgálat vezetésére kiszemelt bizottsági tisztviselő egy olyan tanácsadó cégnél kíván elhelyezkedni, melynek ügyfelei közé tartozik a redmondi székhelyű szoftvergyártó óriás is.

A Bizottság 2004 óta hadakozik a redmondi mamutvállalattal: ekkor 497 millió dollár pénzbüntetésre ítélte a Microsoftot, amiért az visszaélt domináns piaci helyzetével és jogtalanul korlátozta a tőle független szoftverfejlesztőket, hogy olyan nyomtatóvezérlő, fájlmegosztó és jelszókezelő programokat írjanak, amelyek éppen olyan jó hatásfokkal működnek a Windows operációs rendszer alatt, mint a redmondi cég saját fejlesztései.

A Bizottságnál a francia Henri Piffaut-t szemelték ki arra, hogy októbertől átvegye a Microsoft és más hasonló ügyekkel foglalkozó antitröszt-egység vezetését. A Reuters azonban úgy tudja, hogy a tisztviselő időközben meggondolta magát, és egy olyan brüsszeli székhelyű gazdasági tanácsadó cég alkalmazásába kíván lépni, mely ügyfelei között tudhatja a Bill Gates által alapított vállalatot is.

Jonathan Todd bizottsági szóvivő megerősítette: Piffaut kérelmezte, hogy személyes okok miatt kiléphessen jelenlegi munkaköréből, ugyanakkor döntés még nem született az ügyben. A szóvivő azonban nem közölte, hogy a bizottsági tisztviselő hol folytatja pályafutását. Todd elmondta azt is, a bizottsági munkatársaknak távozásuk után is vigyázniuk kell arra, hogy tevékenységük során ne alakuljon ki érdekkonfliktus.

Piffaut távozásával egyébként tovább húzódik a Microsoft, és más hasonló ügyekkel foglalkozó technológiai csoport vezetőjének cseréje. Az egység eddigi feje, Cecilio Madero Villarejo a továbbiakban ugyanis a pénzügyi szolgáltatásokért felelős egység vezetője lesz a versenypolitikai főigazgatóság keretein belül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés