Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM bővíti biztonsági kínálatát

Dotkom

Az IBM bővíti biztonsági kínálatát

Már csak a részvényesi jóváhagyás szükséges.

Az IBM közel 1,3 milliárd dollárért (részvényenként 28 dollár) vásárolja fel az atlantai (Georgia állam) székhelyű Internet Security Systems, Inc. tőzsdei vállalatot. A felvásárlás feltételhez kötött, még szükség van az Internet Security Systems, Inc. részvényeseinek jóváhagyására, valamint a hatóságok és egyéb szervek engedélyére. A felvásárlás várhatóan 2006 negyedik negyedévében zárul le, készpénzes tranzakció keretében.

Az Internet Security Systems (ISS) a megelőző jellegű vállalati biztonsági szoftvermegoldások világszinten vezető vállalata, vállalatok és kormányzatok ezreinek kínál biztonsági megoldásokat a hálózatok, munkaállomások és szerverek internetes fenyegetések elleni védelmére. Az ISS szoftverei, termékei és szolgáltatásai a hálózat sebezhető pontjait figyelik, és még a potenciális fenyegetések megjelenése előtt reagálnak. A felvásárlás tovább erősíti az IBM stratégiáját, melynek célja, hogy a munkaigényes folyamatokat az informatikai szolgáltatások, szoftverek és tanácsadás segítségével szabványosított, szoftveralapú folyamatok váltsák fel – így az ügyfelek optimalizálhatják és átalakíthatják vállalataikat.

A felvásárlás révén az IBM megerősítheti pozícióját a felügyelt biztonsági szolgáltatások gyorsan növekvő piacán. Az adatlopástól az egyre bonyolultabb hatósági szabályozások bevezetéséig és kezeléséig az informatikai biztonság problémájának megoldása mérettől, helytől és iparágtól függetlenül a vállalatok egyik legösszetettebb kihívásává vált.

Az ISS automatizált biztonsági platformjával, szolgáltatásaival, szoftvermegoldásaival és szakértő tanácsadóival bővíti az IBM széles körű biztonsági kínálatát, innovatív kutatási tevékenységét és globális elérhetőségét. A IBM és az ISS együttműködésének köszönhetően az ügyfelek – vállalatuk méretétől függetlenül – egy lépéssel a célzott biztonsági fenyegetések és támadások előtt járhatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés