Connect with us

Védtelenebb lesz az „európai Vista”?

Dotkom

Védtelenebb lesz az „európai Vista”?

A Microsoft reméli, hogy az Európa Tanács nem tesz keresztbe új operációs rendszerének, annak biztonsági megoldásai miatt.

Még a múlt héten pendítette meg a Microsoft, hogy a Windows Vista európai bemutatkozója az ET miatt csúszhat. A tanács ugyanis antitröszt megfontolások miatt vethet gátat az amerikai piacra szánt változattal megegyező Windows-ok öreg kontinensen való indulásának, mondták a Microsoftnál. Az ET azonban kijelentette, hogy félrevezető ezzel magyarázni egy esetleges késés okait.

Egyelőre ugyanis sem tisztázott, hogy a Windows Vista vajon tartalmaz-e olyan versenyellenes elemeket, mint a Windows XP, és kell-e ezeken változtatni. A Microsoft ugyan kifejezte abbéli reményét, hogy az ET nem fogja a fontosabb biztonsági funkciók kivételét követelni a vállalattól, de a kérdés jelenleg is függőben van még. Az viszont biztos, hogy a következő generációs operációs rendszer életében ez utóbbi momentum már parányi késést eredményezne csak, az eredetileg évekkel korábbra ígért debütáláshoz képest.

EU vs. Microsoft
Redmond és az Európai Unió már 2004 óta jogi vitában áll egymással. Brüsszel két éve szólította fel a Microsoftot, hogy változtasson üzleti hozzáállásán, különben az érvényben levő antitröszt határozatok miatt komoly pénzbüntetésre fogják ítélni a vállalatot. Mivel ez nem következett be, ezért több millió eurós bírságot vetettek ki az amerikai cégre – és ezt követte egy újabb, 281 millió eurós büntetés idén nyáron.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom