Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer patch – harmadszorra

Dotkom

Internet Explorer patch – harmadszorra

Javítjuk, javítjuk és még mindig javítjuk. Ugyanazt.

Az MS06-042 patch-ről már többször is cikkeztünk a Terminalon. Az augusztus 8-án megjelent frissítés azért vált ilyen ismertté, mert az általa javított Internet Explorer hiba ugyan eltűnt, de helyette két (!) nem kevésbé veszélyes sérülékenység jelent meg a rendszerben. Ennek oka pedig a nem kellő körültekintéssel zajló patch-fejlesztés volt, ezt a Microsoft el is ismerte. Nem sokkal ezt követően aztán ki is adták a javítás javítását. Megnyugodni azonban ezt követően sem lehetett az Internet Explorert használóknak.

Kiderült ugyanis, hogy a második patch sem lett tökéletes. Az csak az egyik, az eredeti frissítés által létrehozott biztonsági rést foltozta be, a másik továbbra is ott tátongott a rendszerben. Ezt iktatta most végül ki Redmond, amint az Tony Chor, a vállalat IE fejlesztéséért felelős részlegének egyik menedzsere megírta vállalati blogjában.

„Ez a frissítési ciklus nem példázza milyen, amikor a legjavát nyújtjuk tudásunknak, de [..] a tapasztatokat felhasználva továbbfejlesztjük és átlátszóbbá tesszük eljárásainkat, hogy biztosíthassuk arról felhasználóinkat: olyan minőséget kapnak a további megjelenések kapcsán, amilyet mi elvárunk és ők óhajtanak.” – írta Chor.

Mark Shavlik, a patch-menedzsmenttel foglalkozó Shavlik Technologies vezérizgatója szerint ez volt az első olyan eset, amikor egy Microsoft patch új sebezhetőséget hozott magával. A felhasználók így akkor sem érezhették biztonságban magukat, ha telepítették a frissítést, és akkor sem, ha nem. „Egy felhasználó, aki az MS06-042 patch első vagy második változatát telepítette, továbbra is támadható maradt, ha Internet Exploreren keresztül keresett fel egy ártalmas website-ot.” – írta Shavlik e-mailes közleményében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés