Connect with us

technokrata

„Hackelés” politikai okok miatt

Dotkom

„Hackelés” politikai okok miatt

Kiderült, hogy az Arnold Schwarzeneggerre nézve kínos felvételeket politikai ellenlábasa juttatta el a nyilvánossághoz.

Nemrég írtunk arról, hogy a kaliforniai kormányzó nemrég online támadás áldozatává vált: egy magánbeszélgetése ugyanis engedélye nélkül jutott nyilvánosságra. Ebben az amerikai politikus a helyi kisebbségről tesz (negatív hangvételben) említést. A latin származású amerikaiakról, többek között az állami törvényhozás egy spanyolajkú tagjáról úgy beszélt, mint forróvérű, indulatos természetű emberekről. Mindez azért érintette érzékenyen Schwarzeneggert, mert a republikánus politikai beállítottságú kormányzó novemberben szeretné magát újraválasztatni Kalifornia állam élére.

Az esetet kivizsgáló ügynökség közlése szerint a felvételt valószínűleg senki nem szivárogtatta ki; azt egy online behatolás során szerezték meg illetéktelenek, vélték pár napja. Időközben azonban kiderült, hogy a történtekért Phil Angelides felelős, aki a demokrata párt színeiben indul a novemberi választásokon, mint Schwarzenegger riválisa. Angelides kampányfőnöke beismerte, hogy ők juttatták el a felvételt a sajtónak, azt azonban cáfolta, hogy ehhez jogilag nem megengedett eszközökhöz folyamodtak volna. Elmondása szerint az audió állományokhoz egy nyilvános website-on keresztül fértek hozzá, amelyet jelszavas védelem sem védett – sőt, a file-ok még csak nem is voltak bizalmasként feltüntetve. Cathy Calfo magyarázata szerint az anyag így teljesen publikusnak minősíthető.

Schwarzenegger időközben bocsánatot kért az elhangzottakért. Ez utóbbiakat pedig bárki meghallgathatja a lenti linken.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák