Connect with us

2007-es Symantec Norton termékek

Dotkom

2007-es Symantec Norton termékek

A Symantec bejelentette Norton Antivirus és Norton Internet Security termékeinek legújabb változatát.

Még e hónapban elérhetővé válik a felhasználók számára a vírusirtó és antispyware alkalmazás, illetve ennek kibővített, komplett internetes védelmet (az antivírus szoftveren felül tűzfalat, behatolás-megelőző megoldást és most először jelszóhalász pajzsot) nyújtó csomagja. A Symantec közleménye szerint nem csak a jobb védelem biztosítása végett érdemes beruházni az új szoftverekbe, hanem annak teljesítményén is javítottak.

A vállalat kihangsúlyozta, hogy a technológiai frissítéseknek köszönhetően frissítésre került a szignatúra update-ek nélkül is biztonságot nyújtó védelem, tehát a felhasználók az online frissítések elmaradása esetén sem teljesen kiszolgáltatottak az Interneten. A fejlesztések kitértek az antivírus technológiára is, így a Norton Antivirus már képes észlelni a lopakodó technikákat alkalmazó digitális fenyegetéseket, más néven rootkiteket is.

Teljesítménybeli javulásokról is beszámolt az amerikai vállalat. A 2007-es kiadások így talán helyreállíthatják a Symantec e téren megtépázott hírnevét – a felhasználók jelentős része ugyanis arra panaszkodott a korábbi változatok telepítését követően, hogy az nagyon visszafogja rendszerüket. A sárga-fekete cég bejelentése szerint az új kiadások jobban teljesítenek a memóriahasználat, a rendszerfelállási idő, a szkennelési sebesség, valamint a kezelői felület indításának és letöltési sebességek tekintetében. Mindemellett használatához kisebb számítási teljesítmény szükségeltetik a továbbfejlesztett rendszerellenőrzésnek köszönhetően.

A Norton Antivirus 40, a Norton Internet Security 70 dolláros áron kerül forgalomba. A hazai megjelenésről és árakról természetesen szintén be fogunk számolni.

A frissítések megelőzték a Norton 360 névre keresztelt Symantec megoldás debütálását, melynek megjelenése március végén esedékes. A Norton 360 egy komplett csomag lesz az IT-biztonság témakörében – hasonlóan a Microsoft Windows Live Onecare szolgáltatásához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom