Connect with us

18 millió forint spammelésért

Dotkom

18 millió forint spammelésért

A Microsoft pert nyert egy spammerrel szemben.

Magyar pénzre átszámítva körülbelül 18 millió forint kártérítésre köteleztek egy brit spammert. A 45 ezer angol fontos büntetés Európában eddig a legnagyobb, amit kéretlen elektronikus üzenetek terjesztése miatt kiszabtak. Paul Fox azért járt pórul, mert a redmondi szoftveróriás ingyenesen igénybe vehető Hotmail szolgáltatásának szabályzatát figyelmen kívül hagyva spammelésbe kezdett. A férfi pornográf anyagok letöltését ígérő oldalát ugyanis a hotmailes felhasználóknak, azok engedélye nélkül hirdette – ezt pedig a Microsoft olyan mértékben zokon vette, hogy beperelte Foxot.

Habár Redmond győzelme egyértelmű, mégis csak egy csepp a tengerben. A brit jogrendszer nem tud igazán mit kezdeni a mindent elöntő kéretlen elektronikus levelekkel, és ennek egyik legfőbb oka az, hogy csak az Egyesült Királyság területéről származó spamekkel szemben van fellépési joga a helyi hatóságoknak.

Ezenfelül az egyének gyakorlatilag teljesen veszélytelenek a spammerekre, ez utóbbiaknak csak az olyan kaliberű cégek pereitől kell félniük, mint amilyen a Microsoft. Amennyiben ugyanis valaki a szigetországban jogi lépéseket kezdeményezne egy spammerrel szemben, tisztában kell lennie azzal, hogy csak azért kaphat kompenzációt, amennyi kárt a spammelő neki okozott. Az pedig elég nehezen körvonalazható, hogy a spamek miatt milyen anyagi kár ér egy otthoni internetezőt. Az például még felhozható, hogy a kéretlen levelek miatt spamszűrőt kellett vásárolnia a felhasználónak, de az már nem igazán, hogy ezt kifejezetten a beperelni kívánt spammer miatt szerezte be a delikvens.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom