Connect with us

technokrata

Tanuljon üzleti gondolkozást!

Dotkom

Tanuljon üzleti gondolkozást!

Közös nevezőn az üzlet és informatikai.

Informatikusok számára oktat üzleti gondolkodást Vezetőképző Intézet névre keresztelt tanfolyamsorozatán a NetAcademia. A tematikus képzések célja, hogy az informatikai döntéshozók, valamint a vezetői pozícióra aspiráló informatikusok számára a gyakorlatban közvetlenül felhasználható üzleti tudást nyújtson.

Vajon hogyan történhet meg, hogy egy szervezet különböző részlegein ugyanazt az adatot több helyütt is számítógépre viszik, majd az így létrejött adatbázisokat egy harmadik helyen próbálják összeilleszteni? Az elmúlt években az üzleti folyamatok egyre kiszolgáltatottabbá váltak az informatikai infrastruktúrának. A legtöbb vállalatra igaz, hogy az informatikai háttér meghibásodása esetén a mindennapos működés, a normál üzletvitel is veszélybe kerülhet. Többek közt az ilyen és ehhez hasonló problémák miatt fontos, hogy az informatika egy jól felépített szabályozási-, minőségbiztosítási rendszernek megfelelően működjön. A NetAcademia új tanfolyamsorozatának célja ennek megfelelően az, hogy a biztonságirányítás, a katasztrófa-elhárítás (DRP), a szolgáltatási szintű szerződések (SLA) és az ügyfélszolgálat-irányítás területén jelentkező kérdések bemutatásával a gyakorlatban közvetlenül is felhasználható üzleti tudást nyújtson informatikai szakemberek számára.

A tanfolyamsorozat az informatikai döntéshozók számára újfajta rálátást biztosít szakmájuk legkritikusabb területeire. A tematika felöleli többek között az ISO, a British Standard, az ITIL és a COBIT különböző szabványainak, és e szabványok használatának lényegét. A Vezetőképző Intézet 5 napos képzésének első része ezért a katasztrófa-elhárítás elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, így többek között a DRP (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítését tárgyalja. A második rész három előadása az IT folyamatok, szolgáltatások, valamint a felhasználó-támogató rendszerek menedzselésére koncentrál. Ezek fő témái a biztonságirányítás, az erőforrás-kihelyezés – ennek kapcsán többek közt az SLA szerződések –, valamint az ügyfélszolgálat-irányítás.

A NetAcademia Vezetőképző Intézete a jövőben további, az informatikusok vezetővé válását, illetve az informatikai döntéshozók munkáját üzleti oldalról támogató képzések bevezetését is tervezi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom