Connect with us

Hazai szaktudás külföldön

Dotkom

Hazai szaktudás külföldön

HostLogic kompetenciaközpont-szolgáltatás a Carrier leányvállalatainál.

Magyar cég közreműködésével épül ki a világ legnagyobb légkondicionáló és hűtéstechnológiai vállalata, a Carrier cégcsoport új vállalatirányítási rendszere az európai, közel-keleti és afrikai régiójában (EMEA). A légkondicionálók és ipari hűtőgépek globálisan is piacvezető gyártója a HostLogic Kft.-t bízta meg az EMEA térségben lévő, száznál is több leányvállalatánál az SAP-bevezetések szakmai támogatásával. Emellett a hűtőipari óriás a franciaországi fejlesztést is a Host Logic-ra bízta. Ennek célja kettős: egyrészt a magyar cégnél van jelen az a szintű iparági szakértelem, ami a biztos siker záloga lehet, másrészt a bevezetés mintául szolgál a Carrier többi, a régióban lévő leányvállalatánál zajló munkákhoz.

Amikor az áruházi hűtőpultok és ipari légkondicionáló rendszerek gyártójaként ismert Carrier pár évvel ezelőtt átvilágította informatikai képességeit és az üzleti elvárásokat, kiderült: ha hatékonyan akarja működtetni a cégcsoportot, a több mint negyven kereskedelmi és gyáregységben homogén vállalatirányítási rendszert kell bevezetnie. Ekkor hívta fel az EMEA menedzsment figyelmét a HostLogic Kft. arra, hogy ezt költséghatékonyan csak kifejezetten a cég számára optimalizált eljárások és sablonok, úgynevezett template-ek révén lehet lebonyolítani a SAP Technológiával. Különösen igaz volt ez a megállapítás azok után, hogy a Carrier megvásárolta a Linde cégcsoport Refrigeration üzletágát is, több mint 100 cégre növelve a szükséges üzleti egységesítés terjedelmét a régióban.

Első körben a cég Informatikai Menedzsmentje megtárgyalta és elfogadta a koncepciót, később egy megvalósíthatósági tanulmány is alátámasztotta a HostLogic stratégiáját. Az SAP vállalatirányítási rendszerek térségbeli bevezetéseinek támogatására létrehoztak egy kompetenciaközpontot, amelyet a HostLogic szakmailag támogat Magyarországról. E központ feladata a működés támogatása, a rendszerbevezetések felügyelete, fejlesztések kezdeményezése és kidolgozása – tájékoztat Görbics Zoltán, a cég egyik ügyvezetője. A hűtőipari template egy, kifejezetten az ezzel foglalkozó vállalatok számára kidolgozott megoldás az SAP rendszerben, amit sok tekintetben kifejezetten a Carrier Linde céges kultúrájához igazítottunk. Ehhez nemcsak a teljes folyamat szakmai áttekintésére volt szükség, hanem az üzleti igények és kihívások mélyebb ismeretére is, melyekbe a HostLogic már korábban beleásta magát.

Ettől csak részben független, de mindenképpen külön megbízás és feladat, hogy a Carrier-Linde francia hűtőipari üzemében a bevezetést is a HostLogic-ra bízta. Nem véletlenül, hiszen ki értene jobban a template-hez, mint az, aki a kidolgozását szakmailag felügyelte és támogatta. Így a magyarok egyfajta garanciát is jelentettek a sikeres kiépítésre, különösen, hogy ugyanebben az iparágban egy zökkenőmentes csehországi bevezetés már mögöttünk van – mutatott rá az igazgató. Ugyanakkor ez a francia munka egyfajta mintaprojekt is arra, hogyan is kell ezt a fajta hűtőipari SAP-változatot a leghatékonyabban alkalmazni.

Ez a megbízás egyébként a bonyolultabbakhoz tartozott, a francia munka számos pontján szükség volt a helyi nyelv használatára is. Rengeteg fordítás készült, gyakran két nyelven kellett megbeszéléseket tartani, stb. A HostLogic számára nem ez volt az első külföldi megbízás, de magyarként ilyen kétnyelvű projektet leszállítani azért komoly kihívásnak számított – mondta el a vezető. A nemzetközi munkáinkat általában a magyarországi technológiai központunkból irányítjuk, csupán az idő 10-20 százalékában kell a helyszínen dolgoznunk. A Linde France-nál (LFC) ez az arány más volt, ott sokkal többet kellett a cégnél tartózkodni, mert a vállalati kultúrát is rá kellett hangolni az újdonságokra. A megbízás 500 ezer eurós (140 millió forintos) egyszeri szolgáltatási díjbevételt eredményezett, amely az egymilliárd forintos tavalyi árbevételt figyelembe véve jelentős tétel a HostLogic számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom