Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trójai program a Samsung weboldalán

Dotkom

Trójai program a Samsung weboldalán

A Samsung Electronics egy billentyűzetleütéseket figyelő trójainak adott otthont.

Az Internet-biztonsággal foglalkozó Websense múlt heti közlése szerint a multinacionális óriásvállalat amerikai website-ja egy olyan trójai programnak ad(ott) helyet, mely képes figyelni a leütött billentyűket, letiltani az antivírus alkalmazásokat és ellopni az online bankoláshoz szükséges felhasználói kódokat. A jelentés szerint nem volt olyan kód a webesite-on, mely felhasználói beavatkozás nélkül aktiválhatná az állomány letöltését.

Joel Camissar, a Websense ausztrál részlegének területi menedzsere a ZDNet számára úgy nyilatkozott, hogy a Samsungot azonnal értesítették a tapasztaltakról, ám a trójai pénteken még mindig megtalálható volt a gyártó website-ján. Az persze kevéssé valószínű, hogy a távol-keleti gyökerekkel rendelkező vállalat direkt helyezett volna ilyen programot a nyilvánosság által is elérhető weboldalára, sokkal valószínűbb, hogy a site-ot hostoló szerver egy támadás áldozatává vált. Valaki vagy valakik képesek voltak megváltoztatni az oldalt, így azon felhasználók számítógépe, akik sebezhető böngészőt használnak, megfertőződhet.

Camissar szerint ez a jelenség azért különösen veszélyes, mert a bizalom kijátszásának eddig keveset tapasztalt módjáról szól. Az emberek rengeteget hallanak arról, hogy mennyi megbízhatatlan website létezik az Interneten, hogy webcímhamisításokkal próbálják rávenni őket egy ártalmas oldal meglátogatására. Éppen ezért, ha egy általuk megbízhatónak tartott cég weboldalát látogatják meg, gyakorlatilag nullára csökken attól való félelmük, hogy az káros tartalmakat is hordozhat. A hackereknek így könnyű dolguk van azt követően, hogy egy nagy és népszerű oldalt titokban módosítani tudtak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés