Connect with us

technokrata

Ki vezeti az ITPM eszközök piacát?

Dotkom

Ki vezeti az ITPM eszközök piacát?

Portfoliómenedzsment verseny.

A piackutató cégek iparági elemzéseikben rámutatnak az IT kormányzás és az ITPM alkalmazásából származó előnyökre. A Forrester Research megállapítja, hogy azok a szervezetek, amelyek IT-portfolió optimalizálással élnek, jelentős megtérülés-növekedést érnek el az informatikai befektetéseik után. A Gartner szerint pedig azok a vállalatok, amelyek alkalmazásmenedzsment stratégiájukat tudományosan megalapozott és jól szervezett módszertanok szerint alakítják ki, legalább 20 százalékkal csökkenthetik IT költségeiket, és a jövőben alkalmazásváltásaik során pedig 30 százalékkal alacsonyabb kiadásokkal számolhatnak.

A piacelemző cégek értékelése szerint ezen a piacon a Compuware által fejlesztett Changepoint megoldás a leghatékonyabban foglalja egy rendszerbe az IT kormányzás – nemzetközi kifejezéssel IT governance – eszközeit, vezető helyet kivívva maga számára.

A Gartner vezető helyre sorolja a Changepoint megoldást, mint a szolgáltató szervezetek vállalati projektportfolió-menedzsment rendszerét, a Compuware-t pedig a piacvezető szegmensbe helyezi az ITPM Magic Quadrant címmel közzétett iparági térképén. A Gartner értékelésében iparági vezető vállalat az, amely nemcsak termékeinek alapos és átfogó funkcionalitására összpontosít, hanem egyúttal szilárd vállalkozás is, amelynek kifejezett erőssége a marketing és az értékesítés, elkötelezett a szolgáltatási minőség mellett, és lépést tart a technológia fejlődésével.

A Forrester Research elemzéseiben szintén piacvezetőként ismeri el a Changepointot. Az informatikai eszközök nemzetközileg elismert szakértője, az Yphise Research ugyancsak versenytársai elé helyezi a Changepoint megoldást, mint a legjobb projektportfolió-menedzsment eszközt.

A Forrester aláhúzza, hogy a Changepoint az ITPM minden területére kiterjedő, átlagon felüli funkcionalitást biztosít. A piacelemző kiemeli a Changepoint számos erősségét, közöttük a magas szintű integrációt, valamint a hatékony és átfogó erőforrás-, igény- és tevékenységmenedzsment képességeket. A Forrester szerint a Changepoint különösen jó választás lehet azon IT szervezetek számára, amelyek a tervezés és a végrehajtás folyamatainak támogatására, illetve hatékonyabbá tételére keresnek eszközt.

A Changepoint magyarországi forgalmazója, a Telvice Kft. szeptember 19-én szakmai konferencia keretében részletesen foglalkozik az IT kormányzás és projektportfolió-menedzsment kérdéskörével, bemutatva a módszertan, valamint az eszközkészlet alkalmazásából származó üzleti előnyöket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle