Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM titkosított szalagjai

Dotkom

Az IBM titkosított szalagjai

Natív titkosítás a Kék Óriástól.

Az IBM bejelentette, hogy piacra dobja a IBM System Storage TS1120 megoldását, melynek révén az adatok a szalagos adattároló egységeken titkosítottan kerülhetnek rögzítésre. A TS1120-as célja, hogy a szalag szintjén legyen titkosítva az adat; így a meghajtók anélkül kínálják a titkosítás védelmét, hogy ahhoz alkalmazásokat kellene telepíteni az operációs rendszerre.

Randy Middlebrooks, az IBM vállalati tárolóeszközök fejlesztéséért felelős részlegének egyik menedzsere szerint a felhasználók adatvesztései és az adatok megőrzésére vonatkozó jogi szabályok egyre inkább kikényszerítik az adatvédelmet. Az üzleti élet (főleg a nagyvállalatok) számára pedig a szalagos meghajtók pedig még mindig komoly tényezőként szerepelnek, ha felmerül az adattárolás kérdésköre.

Elsősorban a gyógyászati területről várja a leendő vásárlóit a Kék Óriás, de számít a biztosításokkal foglalkozó illetve a pénzügyi tevékenységeket végző cégek érdeklődésére is. Kisebb szervezetek ugyanakkor szinte biztosan nem keresik majd a terméket, hiszen az meglehetősen borsos áron férhető hozzá: az IBM közlése szerint a TS1120-as listaára 35.500 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés