Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanó akkumulátorok, elveszett notebookok

Dotkom

Robbanó akkumulátorok, elveszett notebookok

A repülésbiztonság előtérbe kerülése több hátrányos hatással is jár(t) a hordozható számítógépek felhasználóira nézve.

Már többször is hírt adtunk arról, hogy bizonyos Sony akkumulátorok szériahibával kerültek le a gyártósorokról, és így több milliós visszahívási projekteket voltak kénytelenek meghirdetni az ezeket felhasználó forgalmazók. Az eset a legsúlyosabban a Dellt érintette, melynek több mint 4 millió notebookja tartalmazta, tartalmazza a hibás energiaforrásokat; de az Apple is hasonló cipőben jár. Steve Jobs vállalata 1,8 milliónyi akkumulátort szeretne visszakapni, amelyek mind a Sony hibás sorozatából kerültek a Macintosh számítógépekbe. Sőt, nemrég még a Matsushita (Panasonic) is hasonló akcióba kezdett, hogy 6 ezer hibás akkumulátort le tudjon cserélni.

A Sony eddig minden esetben vállalta: anyagi segítséget nyújt a pórul járt vállalatoknak, hogy azok finanszírozni tudják csereprogramjaik előre be nem tervezett költségeit. Ez azonban a távol-keleti óriásvállalatot is komolyan érinti; becslések szerint ugyanis valahol 170 és 260 millió dollár között helyezkedik el az az összeg, amit a Sony-nak bevételeiből erre kell fordítania.

Mindezek mellett eddig kevés szó esett a történet igazi veszteseiről: a notebookok tulajdonosairól. A túlhevülés, felrobbanás veszélye mellett ugyanis nemcsak hogy szembe kell nézniük az akkumulátorcsere nehézségeivel, de más korlátozások is érik őket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés