Connect with us

technokrata

Digitális pénzünk védelme

Dotkom

Digitális pénzünk védelme

Összefogtak a hitelkártya cégek.

Az American Express, a Discover Financial Services, a JCB, a Mastercard Worldwide és a Visa International a múlt hét végén jelentették be, hogy közösen létrehoznak egy új szervezetet. Ennek feladata lesz azon biztonsági standardok létrehozása és folyamatos felügyelete, melyek révén a hitelkártyás fizetések még biztonságosabbá válhatnak. Ezzel a lépéssel most először sikerült az öt nagy vállalatnak közös nevezőre jutnia.

Az újonnan létrejött Payment Card International (PCI) Security Standards Council fogja kezelni azt az adatbiztonsági standardot (PCI Data Security Standard), amelyet még 2005 januárjában hoztak létre. Ez utóbbi azért született meg, hogy a hitelkártyás tranzakciókban érintettek (kereskedők, forgalmazók, pénzintézetek stb.) mindegyike számára hatékonyan mehessen végbe a szabványok adoptálása. Így ahelyett, hogy a különböző standardok egymással vetélkednének, egységessé válhat az elektronikus fizetéssel kapcsolatos biztonság.

Első lépései között az új tanács frissíteni fogja a PCI biztonsági standardot – ahogy azt még májusban megígérték. Ezek a változtatások a forgalmazók, kereskedők által küldött visszajelzésekre alapulnak, így vélhetőleg segíteni fognak a hitelkártyás fizetés biztonságának fokozásában – úgy, hogy a folyamat nem válik bonyolultabbá az egyszeri felhasználó számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle