Connect with us

technokrata

Konferencia az európai hírközlés-szabályozás jelenéről és jövőjéről

Dotkom

Konferencia az európai hírközlés-szabályozás jelenéről és jövőjéről

Jobb szabályozás vagy paradigmaváltás?

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter nyitóbeszédével vette kezdetét a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) „Better regulation or paradigm shift – Jobb szabályozás vagy paradigmaváltás?” elnevezésű nemzetközi konferenciája 2006. szeptember 7-én és 8-án, Budapesten, a Hotel Sofitelben.

A több mint 170 külföldi és magyar vendég részvételével zajló nemzetközi konferencia első része az EU hírközlési szabályozásának releváns kérdéseit járta körül, majd piaci szereplők osztották meg az új tendenciákkal kapcsolatos nézőpontjukat a hallgatósággal. A konferencia második napja a hírközlés-szabályozás lehetséges változásainak elméleti szempontjait vizsgálta, illetve a programot az európai szabályozó hatóságok zárták a konvergencia kihívásaira adott válaszaikkal.

A nemzetközi konferencia előadói között volt többek között Malcolm Harbour, az Európa Parlament tagja, Bernd Langeheine az Európai Unió Bizottságától, valamint Roberto Viola, az AGCOM olasz társhatóság vezetője, aki 2007-től az ERG, azaz az Európai Szabályozási Csoport elnöki posztját tölti be. A konferencián a hazai infokommunikációs szakma vezető személyiségei mellett a nemzetközi szakmai szervezetek képviselői, illetve több európai társhatóság vezetője is jelen volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom