Connect with us

technokrata

Helyspecifikus alkalmazásokba invesztál a Nokia

Dotkom

Helyspecifikus alkalmazásokba invesztál a Nokia

A Nokia a gate5 felvásárlásával erőteljes térkép- és navigációs szolgáltatásokat kínálhat készülékein.

A Nokia és a gate5 AG bejelentette, hogy a két vállalat megállapodott a gate5 felvásárlásában. A gate5 AG-t 1999-ben technikai újítók egy kis csoportja alapította, jelenleg pedig mindegy 70 alkalmazottal működik a vállalat. A berlini központú gate5 San Francisco-ban, Hong Kongban és Münchenben tart fent irodát. A gate5 megszerzésével a Nokia térképeket, útvonaltervezést, navigációt, és egyéb helyspecifikus alkalmazásokat kínálhat majd mobilkészülékein.

A térképek és a navigáció magától értetődő szolgáltatás lenne a mobil készülékeken, de ez a terület eddig nem a piaci várakozásoknak megfelelő sebességgel fejlődött. A személyes navigációs készülékek piaca most jutott el a rohamos növekedés szakaszába, és a várakozások szerint a piac a 2005-ös nyolcmillió készülékről 2006-ban 15 millióra bővül. A Nokia azzal veszi ki a részét a növekedésből, hogy készülékein navigációs szolgáltatásokat és térképeket biztosít a Nokia Nseries multimédiás számítógépeken.

A gate5 a térképészeti, útvonaltervező és navigációs szoftverek és szolgáltatások vezető szállítója. Az 1999-ben alapított, magántulajdonban lévő gate5 központja Berlinben található, munkatársainak száma körülbelül 70. A gate5 a világ vezető személyes navigációs készülék-gyártói számára biztosít szoftvert. A gate5 megoldásaival az embereknek rendkívül magas színvonalú térképészeti és navigációs élményben lehet részük a többek között olyan lélegzetelállító szolgáltatások révén, mint a háztömbök feltüntetése, a földgömb pásztázása, vagy a dinamikus útvonal-tanácsadó. Mindegyik alkalmazás több mint ötezer városkalauzzal, útikönyvvel, vagy szolgáltatással bővíthető.

A Nokia fenntartja a gate5 PND (személyes navigációs készülék) ügyfeleinek támogatását, és elkötelezett amellett, hogy a fejlett szoftvermegoldásokkal továbbra is tökéletesen kielégítse a vásárlók igényeit. A vállalat emellett követi a gate5 a többek között Symbian, Linux, Windows Mobile, Palm és Java operációs rendszereket tartalmazó, többplatformos mobiltelefon-stratégiáját is. A nagykijelzős személyes készülékek, például a Nokia 770 Internet-készülék tökéletesen használható térképolvasáshoz vagy navigációhoz, a Nokia pedig a gate5 platform beemelésével ezen készülékeken az iparágban egyedülálló helyspecifikus élményt szerezhet ügyfelei számára.

Az információk, a szórakoztató tartalmak, és a mások elérésére többféle lehetőséget biztosító multimédiás számítógépek új termékstratégiájának fontos eleme a gate5 felvásárlása. A Nokia Nseries multimédiás számítógépek egyetlen, hálózatra kapcsolt, mindig nálunk lévő és folyamatosan csatlakozott készüléken belül biztosítják egy személyi számítógép és számos hordozható, egyetlen funkciót kínáló készülék szolgáltatásait. Mivel a multimédiás számítógépek programozható operációs rendszerrel rendelkeznek, a felhasználók alkalmazásokat tölthetnek le és telepíthetnek rá. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mobilkészülékkel szemben erre a berendezésre további alkalmazások és szolgáltatások telepíthetők, és nem szükséges új készüléket vásárolni.

A tranzakció aláírása a záradékok áttekintésétől függ, és a tervek szerint 2006 utolsó negyedévében kerül rá sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom