Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kutatók éjszakája

Dotkom

Kutatók éjszakája

Szeptember 22-én rendezik meg az Európai Kutatók Éjszakáját, melynek keretében Európa szerte egyszerre zajlanak majd a tudományos kutatást népszerűsítő programok. Idén Budapest és Győr csatlakozik a rendezvénysorozathoz.

A Kutatók Éjszakája európai kezdeményezés egy egész napos tudományos-szórakoztató jellegű eseménysorozat, melynek fő célja a kutatás és a tudomány népszerűsítése, a kutatói életpálya vonzóbbá tétele. Európa-szerte egyszerre zajlanak majd a tudományt, a kutatást népszerűsítő programok. Ez az este kiváló alkalom arra, hogy aki eddig a kutatókat, tudósokat a világtól elzárkózó, laboratóriumokban élő, csak a saját tudományos munkájukkal foglalkozó fura szerzeteknek hitte, most meggyőződjön az ellenkezőjéről!

Ezen a napon kora reggeltől késő estig a legkülönfélébb izgalmas, különleges programok, előadások, várják az érdeklődőket e két városban, melyek célja, hogy bemutassák, hogyan érinti, hogyan segíti mindennapjainkat a tudomány, a tudományos tevékenység.

Kiemelt téma a Föld megismerése és védelme a tudomány eszközeivel, hogyan segíthetik a különböző tudományterületek együttesen a környezettudatos magatartás kialakítását.
Látogatást tehetünk például a Műegyetem repülésszimulátor laboratóriumába, Budapest földalatti világa címmel a barlangok és a termál vizek létrejöttének titkait ismerhetjük meg a Szemlőhegyi barlangban, illetve a Lukács fürdőbe szervezett kiránduláson, Természeti katasztrófák a médiában és a filmekben címmel vetítéssel egybekötött előadást hallgathatunk, a Kutatók kocsmájában kötetlen, esti beszélgetés keretében Európát megjárt kutatók mesélnek szakmai lehetőségekről és tapasztalataikról valamint kuriózumként kutató-feltaláló zenészek szórakoztatják a közönséget. Győrben szabadtéri program keretében gyönyörködhetünk a csillagokban és tudományos kísérlet közben győződhetünk meg arról, hogy valóban mozog-e a Föld.

Este 6 órától a Jövő Házában élő internetes televíziós műsor készül a fenntartható fejlődés témájához kapcsolódva a természeti katasztrófák, a környezetvédelem, az atomenergia, a zöld energia, a tudatos fogyasztás, a GMO területeit érintve. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a nagyközönség, a civil szakmai szervezetek, a politikai döntéshozók valamint a tudósok közötti eszmecserére.

A Kutatók Éjszakája létrehozásában résztvevő partnerek: Tempus Közalapítvány, Mindentudás Egyeteme, ELTE, BME, Széchenyi István Egyetem (Győr).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés