Connect with us

Hirdetés

technokrata

Böngészés biztonságosan – vagy mégsem?

Dotkom

Böngészés biztonságosan – vagy mégsem?

Képzeljünk el egy böngészőt history, coockie, automatikus űrlapkitöltés és webcache nélkül – ez az ingyenes, kisméretű Browzar. Amiről azt állítják, hogy adware.

A Browzar azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy felhasználójának magánszféráját a legmesszemenőbbekig tiszteletben tartja. Fejlesztője ugyanis úgy alkotta meg, hogy a szoftver nem tárol adatokat sütik, history, webes gyorsítótár vagy automatikus űrlapkitöltés révén – írtuk még a múlt héten. Úgy tűnik, egyik állítás sem állja meg teljesen a helyét: a szoftvert a freeware licenc helyett többen is adware-nek sorolták be.

A kezdőlap például nem változtatható meg – ez pedig a Browzar keresőmotor oldala. Amikor egy internetező keresést végez a szoftver révén, akkor a böngésző fejlesztőjével, Ajaz Ahmeddel megállapodásban levő Overture reklámjai és szponzorált linkek kerülnek a találatok élére. Ahmed egyébként visszautasította a vádat, hogy adware lenne szoftvere; semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy ugyanúgy működik, mint a többi keresőmotor.

Mindazonáltal gyorsan ízekre szedte a programot a média. Adware státusza mellett biztonságosságát is megkérdőjelezték: Scott Hanselman, a Computer Zentől például képes volt adatokat találni azokról a website-okról, melyeket korábban felkeresett a böngészővel.

A böngésző egyébként egy Internet Explorer shell browser, azaz csak a Microsoft szoftverével együtt képes működni (e tekintetben hasonló a Maxthonhoz). Ahmed szerint ennek a kialakításnak megvan az az előnye, hogy amikor maga az Internet Explorer frissítést kap, akkor abból a Browzar is profitál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés