Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő repülőtéri megoldása: központban az ujj

Dotkom

A jövő repülőtéri megoldása: központban az ujj

Becsekkolás, helyfoglalás mobilról vagy PDA-ról, beszállás biometrikus azonosítással.

A Pekingben, szeptember 6-8. között megrendezendő Interairport China rendezvényen mutatja be a Siemens Business Services legújabb reptéri megoldását, mely feleslegessé teszi a hagyományos, mágnescsíkos beszállókártyát. A Siemens IT-szolgáltató ágazata által kidolgozott módszer révén a jövőben gyorsabban és biztonságosabban jut a légiutas a repülőgép fedélzetére. Hogy hogyan? Mobiltelefonról bejelentkezik („becsekkel”) és ülőhelyet foglal, beszálláskor pedig ujjlenyomatával azonosítja magát

Egyre több országban kötelező, hogy a légiutas a beszálló kapunál igazolja személyazonosságát. Az SBS megoldása a mobiltelefonos bejelentkezés és az ujjlenyomatos azonosítás kombinációjával lehetőséget kínál a légitársaságok számára, hogy a biztonság és a kényelem iránti növekvő igényeket egyaránt kielégíthessék. A megoldással, melyben központi szerepet játszik az utas ujja, az üzleti illetve a gyakori utazók értékes időt takaríthatnak meg a bejelentkezéskor és a beszálláskor. Csak egyszer kell ugyanis valamely légtársaság irodájában vagy a repülőtéren ujjlenyomatot vetetnie, és az így keletkező biometrikus adatok egy adatbázisba kerülnek. A bejelentkezéshez csak egy fürgén billentyűző hüvelykujjra és az internetes alkalmazásba való bejelentkezésre van szüksége, és máris letöltheti handy-jére a megfelelő programot.

Miután a készülékéről (amely lehet PDA is) csatlakozott a légitársaság helyfoglalási rendszeréhez, megadja a járatszámot és a kívánt ülőhelyet. Ezután másodperceken belül megjelenik kijelzőjén egy vonalkód, mint elektronikus beszállókártya, melyben kódolva ujjlenyomat-információja is benne van. Beszálláskor egy szkenner elé kell tartania a kijelzőt, ujját pedig egy olvasó készülékre helyeznie, hogy egyértelműen azonosítsa magát. (Olyan repülőtereken, ahol még nincs a kijelző tartalmát olvasó szkenner, ujjlenyomatának vonalkódját hagyományos beszálló kártyára nyomtatják). A hagyományos, hosszadalmas útlevél-ellenőrzés így elmarad.

Az SBS a megoldás kifejlesztéséhez felhasználta a Siemens Ausztria PSE nevű leányvállalatának ID-Center-Platform-ját. A mobiltelefonos „becsekkelés” és az ujjlenyomatos azonosítás egymástól függetlenül is használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés