Connect with us

technokrata

Újabb lendületet a hazai piacnak

Dotkom

Újabb lendületet a hazai piacnak

Magyar IT szolgáltató londoni sikere.

Az idén nyáron ötödik, jubileumi alkalommal került megrendezésre Európa legrangosabb outsourcing kiállítása, az OutsourceWorld London. A seregszemlén hazánk is képviseltette magát a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) és a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) összefogásával létrejött magyar standon, ahol öt hazai cég mutatkozott be. Közülük a MagiCom Kft. máris ígéretes tárgyalásokat folytat külföldi érdeklődőkkel.

„A közel 100 kiállító közül kevesen jelentkeztek olyan teljes körű IT szolgáltatási portfolióval, mint amilyet a MagiCom ajánl. Az ajánlatunk kiterjedt az asztali számítógépek támogatásától a nagy kiterjedésű kép-, hang- és adatátvitelre egyaránt alkalmas hálózatok menedzsmentjéig, de magában foglalja a szolgáltatások teljes életciklusát és a napjainkban felértékelődő pénzügyi kontrollingot is” – mondta el Nagy Balázs László, a MagiCom Kft. üzletfejlesztési vezetője. A legtöbb kiállító szoftvermegoldásokat vagy szoftverfejlesztést szeretett volna eladni, a vevők pedig a klasszikus outsourcing helyett inkább részfeladatok megoldásait keresték.

Bár árakban Európa nem tudja felvenni a versenyt az outsourcingban meghatározó szerepet játszó Indiával, ám a komplex feladatok megoldásában, jobb nyelvtudásban (szebb angol kiejtés, emellett német, francia, spanyol nyelvtudás), illetve az európai kultúrkörből fakadó mentalitásban bizonyíthatóan versenyképesek a magyar IT szakemberek. Több multinacionális vállalat éppen ezért szeretné elhozni Indiából a már odatelepített üzleti folyamatait.

A még nem EU-tag, de erősen feltörekvő piaci szereplőknek (pl. Románia, Ukrajna, Litvánia) a belső munkaerőt védő szabályozások miatt gyakran gondot okoz, ha uniós szolgáltatásokat kell megvalósítaniuk – nálunk ez nem probléma. Ugyanakkor komoly versenytársak lehetnek ebből a szempontból a hozzánk hasonló frissen csatlakozott EU-tagországok (Szlovákia, Lengyelország, Litvánia).

A MagiCom Kft. eredményesnek könyvelte el a kiállításon való részvételt és az ott szerzett üzleti kapcsolatokat, melyek közül több esetben már meg is kezdődtek az érdemi tárgyalások.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd