Connect with us

technokrata

Újabb lendületet a hazai piacnak

Dotkom

Újabb lendületet a hazai piacnak

Magyar IT szolgáltató londoni sikere.

Az idén nyáron ötödik, jubileumi alkalommal került megrendezésre Európa legrangosabb outsourcing kiállítása, az OutsourceWorld London. A seregszemlén hazánk is képviseltette magát a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) és a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) összefogásával létrejött magyar standon, ahol öt hazai cég mutatkozott be. Közülük a MagiCom Kft. máris ígéretes tárgyalásokat folytat külföldi érdeklődőkkel.

„A közel 100 kiállító közül kevesen jelentkeztek olyan teljes körű IT szolgáltatási portfolióval, mint amilyet a MagiCom ajánl. Az ajánlatunk kiterjedt az asztali számítógépek támogatásától a nagy kiterjedésű kép-, hang- és adatátvitelre egyaránt alkalmas hálózatok menedzsmentjéig, de magában foglalja a szolgáltatások teljes életciklusát és a napjainkban felértékelődő pénzügyi kontrollingot is” – mondta el Nagy Balázs László, a MagiCom Kft. üzletfejlesztési vezetője. A legtöbb kiállító szoftvermegoldásokat vagy szoftverfejlesztést szeretett volna eladni, a vevők pedig a klasszikus outsourcing helyett inkább részfeladatok megoldásait keresték.

Bár árakban Európa nem tudja felvenni a versenyt az outsourcingban meghatározó szerepet játszó Indiával, ám a komplex feladatok megoldásában, jobb nyelvtudásban (szebb angol kiejtés, emellett német, francia, spanyol nyelvtudás), illetve az európai kultúrkörből fakadó mentalitásban bizonyíthatóan versenyképesek a magyar IT szakemberek. Több multinacionális vállalat éppen ezért szeretné elhozni Indiából a már odatelepített üzleti folyamatait.

A még nem EU-tag, de erősen feltörekvő piaci szereplőknek (pl. Románia, Ukrajna, Litvánia) a belső munkaerőt védő szabályozások miatt gyakran gondot okoz, ha uniós szolgáltatásokat kell megvalósítaniuk – nálunk ez nem probléma. Ugyanakkor komoly versenytársak lehetnek ebből a szempontból a hozzánk hasonló frissen csatlakozott EU-tagországok (Szlovákia, Lengyelország, Litvánia).

A MagiCom Kft. eredményesnek könyvelte el a kiállításon való részvételt és az ott szerzett üzleti kapcsolatokat, melyek közül több esetben már meg is kezdődtek az érdemi tárgyalások.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek