Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb lendületet a hazai piacnak

Dotkom

Újabb lendületet a hazai piacnak

Magyar IT szolgáltató londoni sikere.

Az idén nyáron ötödik, jubileumi alkalommal került megrendezésre Európa legrangosabb outsourcing kiállítása, az OutsourceWorld London. A seregszemlén hazánk is képviseltette magát a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) és a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) összefogásával létrejött magyar standon, ahol öt hazai cég mutatkozott be. Közülük a MagiCom Kft. máris ígéretes tárgyalásokat folytat külföldi érdeklődőkkel.

„A közel 100 kiállító közül kevesen jelentkeztek olyan teljes körű IT szolgáltatási portfolióval, mint amilyet a MagiCom ajánl. Az ajánlatunk kiterjedt az asztali számítógépek támogatásától a nagy kiterjedésű kép-, hang- és adatátvitelre egyaránt alkalmas hálózatok menedzsmentjéig, de magában foglalja a szolgáltatások teljes életciklusát és a napjainkban felértékelődő pénzügyi kontrollingot is” – mondta el Nagy Balázs László, a MagiCom Kft. üzletfejlesztési vezetője. A legtöbb kiállító szoftvermegoldásokat vagy szoftverfejlesztést szeretett volna eladni, a vevők pedig a klasszikus outsourcing helyett inkább részfeladatok megoldásait keresték.

Bár árakban Európa nem tudja felvenni a versenyt az outsourcingban meghatározó szerepet játszó Indiával, ám a komplex feladatok megoldásában, jobb nyelvtudásban (szebb angol kiejtés, emellett német, francia, spanyol nyelvtudás), illetve az európai kultúrkörből fakadó mentalitásban bizonyíthatóan versenyképesek a magyar IT szakemberek. Több multinacionális vállalat éppen ezért szeretné elhozni Indiából a már odatelepített üzleti folyamatait.

A még nem EU-tag, de erősen feltörekvő piaci szereplőknek (pl. Románia, Ukrajna, Litvánia) a belső munkaerőt védő szabályozások miatt gyakran gondot okoz, ha uniós szolgáltatásokat kell megvalósítaniuk – nálunk ez nem probléma. Ugyanakkor komoly versenytársak lehetnek ebből a szempontból a hozzánk hasonló frissen csatlakozott EU-tagországok (Szlovákia, Lengyelország, Litvánia).

A MagiCom Kft. eredményesnek könyvelte el a kiállításon való részvételt és az ott szerzett üzleti kapcsolatokat, melyek közül több esetben már meg is kezdődtek az érdemi tárgyalások.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés