Connect with us

technokrata

A Microsoft lenyomja az antivírus árakat

Dotkom

A Microsoft lenyomja az antivírus árakat

Redmond belépése a piacra kikényszeríti a versenytársak árainak csökkenését.

Chris Swenson, az NPD elemzője úgy nyilatkozott, hogy: „A Microsoft valósággal felrázza az egész piacot az árképzésével.” Sőt, mi több, a Windows Live Onecare révén a versenytársak arra is rákényszerülnek, hogy inkább egy, a szolgáltatások zömét vagy mindent magában foglaló csomagban értékesítsék az eddig külön kínált termékeket, mondta Swenson.

Az NPD elemzése szerint az Egyesült Államokban júliusban az elmúlt két év legalacsonyabb árszintjét érték el, ami az otthoni IT-biztonsági csomagokat illeti: 54,57 dollárra mérséklődött egy ilyen megoldás átlagos ára. Ez ráadásul egy folyamatosan csökkenő tendenciát jelez; az elemzőcég szerint a piacot eddig uraló Symantec és McAfee számára nehezebb lesz prémiumáron nyújtani a védelmi és rendszeroptimalizálási tulajdonságokat egyaránt ötvöző csomagjaikat.

És ha igaza van az NPD elemzésének, még csak most kezd kibontakozni az igazi éles küzdelem a felhasználók kegyeiért. A tét ugyanis nagy: tavaly a felhasználói antivírus szoftverpiac értéke megközelítette a 2 milliárd dollárt. Ez egy átlagosan 17 százalékos, évről évre növekvő üzleti szegmenst jelent, melynek javát eddig a Symantec kaszálta le. A Gartner közlése szerint a tortának hozzávetőleg 70 százalékát tudhatta magáénak a fekete-sárga logós vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd