Connect with us

Hirdetés

technokrata

Uniós megmérettetésen innen, nemzeti fordulón túl

Dotkom

Uniós megmérettetésen innen, nemzeti fordulón túl

Európai Vállalkozás Díj 2006.

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) gazdaságfejlesztési szakállamtitkára bejelentette az Európai Vállalkozási Díj magyarországi fordulójának díjazottjait. A versenyben helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programok vehettek részt. A nemzeti fordulót követő európai megmérettetésre a „Széchenyi Kártya” és a „Vállalkozom, tehát leszek” projekt kerül.

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Főigazgatósága idén első alkalommal hirdette meg az Európai Vállalkozás Díjat. A bizottság az elismerést minden év decemberében osztja ki, öt kategóriában. Az összességében legjobb program a zsűri nagydíjában részesül.

A díjra a — nemzeti fordulót bonyolító — GKM, a versenyszabályoknak megfelelően helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokat várt, beleértve azokat az együttműködéseket is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.

A díjjal pénzjutalom nem jár, célja a különböző helyi és regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, széles körű megismertetése és a már sikeres programok további hasznosításának ösztönzése.

Az európai döntőbe országonként két, különböző kategóriában nyertes pályázat nevezhető..

A nemzeti fordulóra 17 pályázat érkezett, amelyeket a zsűri az eredetiség és megvalósíthatóság, a helyi gazdaságra gyakorolt hatás, a helyi közösség bevonása és a program további sikeres alkalmazása alapján értékelt.

A bírálók egybehangzó véleménye szerint a döntőbe a következő programok kerülnek:
– a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Rt. Széchenyi Kártya konstrukciója mint sikeres nemzeti projekt;
– a Junior Achievement Magyarország Alapítvány „Vállalkozom tehát leszek” projektje, amely egy európai szinten ismert és elismert program sikeres adaptációja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés