Connect with us

Tizenkét tonna szén-dioxiddal és 31.901 kilowattal kevesebb

Dotkom

Tizenkét tonna szén-dioxiddal és 31.901 kilowattal kevesebb

Ezek a Ricoh világméretű energiatakarékossági napjának eredményei.

A Ricoh Hungary is részt vett a Ricoh „Global Eco Action Day” nevű nemzetközi kezdeményezésben, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára.

A „Kapcsolj ki és gondolkodj!” nevű kezdeményezés, az alkalmazottak körében meghirdetett világméretű környezettudatossági program volt, ami arra ösztönözte a dolgozókat, hogy átgondolják, hogyan csökkenthetik energiafogyasztásukat. A program fő üzenete, hogy ha kikapcsoljuk azokat az elsősorban megszokásból, feleslegesen használt elektronikus eszközöket, amikre valójában nincs is szükségünk az adott pillanatban, máris sokat tettünk környezetünk védelméért. A Ricoh most megmutatta, hogy ezen eszközök kiiktatása révén milyen eredmények érhetők el.

A nyári napéjegyenlőség napjára, azaz június 21-re meghirdetett kezdeményezés során a Ricoh irodákban világszerte lekapcsolták a felesleges világítást, a klímát és egy sor egyéb eszközt, amelyek nem voltak szükségesek a közvetlen munkavégzéshez. A Ricoh Globális Ökonapon összesen 83 Ricoh leányvállalat vett részt a világ 25 országában.

Az eredmények pedig önmagukért beszélnek: az áramfogyasztás összesen 31.901 kilowattal csökkent a nap során, a szén-dioxid kibocsátás pedig 12 tonnával volt kevesebb. A nap során elért összes energia-megtakarítás 596 549 yen, azaz több mint 1,1 millió Ft volt.

A Ricoh hazai leányvállalata, a Ricoh Hungary Kft. munkatársai az energiatakarékossági napon egyetlen irodahelyiségben sem kapcsolták fel a világítást, a légkondicionáló berendezéseket pedig alacsonyabb fokozatra állították, ezáltal is csökkentve az energiafogyasztást. Ennek eredményeképp a vállalat egy átlagos naphoz viszonyítva 23%-os energia-megtakarítást ért el.

A Ricoh a Globális Ökonapon egy egyedi családi programot is indított: rajzversenyt hirdetett a Ricoh munkatársainak gyermekei körében. A verseny központi témája a „Környezetvédelem” volt, amelyre három korcsoportban (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos) jelentkezhettek a gyerekek. A három korosztály legügyesebbjei Ricoh ajándékcsomagokat vihettek haza, és rajzukat az iroda falaira is kihelyezték.

„Nagy eredmény az egy nap alatt elért energia-megtakarítás, de sokkal fontosabb a kezdeményezés hosszú távú eredménye. Az, hogy elültetjük az emberek fejében a gondolat magvát és ezáltal otthon vagy a mindennapi életük más területén is eszükbe jut a feleslegesen működő elektronikus eszközök kikapcsolása, sokkal nagyobb eredmény ennél! Talán így minden egyes ember megérti, hogy ő maga, egyedül is, sokat tehet a környezet védelméért” – mondta Halász Gábor, a Ricoh Hungary ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda