Connect with us

technokrata

TETRA rendszer a német biztonsági hatóságoknak

Dotkom

TETRA rendszer a német biztonsági hatóságoknak

A teljes rendszer kiépítése 2010-re várható.

Az EADS írja alá a szerződést a német biztonsági hatóságok és szervezetek (BOS) számára történő országos digitális hang- és adatátviteli hálózat kiépítésére. A döntést az erre kiírt tendert követően a Szövetségi Belügyminisztérium Beszerzési Hivatala hozta meg. A szerződés értelmében az EADS, mint fővállalkozó a Siemensszel együttműködésben 2010. december 31-éig kiépíti az országos TETRA digitális rádióhálózatot Németországban. A szerződés teljes összege elérheti az 1 milliárd eurót.

A döntést a Szövetségi Belügyminisztérium Beszerzési Hivatala hozta meg a 2005. december 6-án kiírt tender értékelését és lezárását követően. Ennek során kiterjedt laboratóriumi vizsgálatokon tesztelték az ajánlott rendszer technikai jellemzőit és Berlinben, valamint Baden-Würtembergben a terepen is vizsgálták annak érdekében, hogy taktikai és operatív körülmények között ismerjék meg a rendszer további funkcióit.
Az EADS az írásos ajánlatában és valamennyi teszt eredménnyel is sikeresen bebizonyította, hogy a versenyben a legköltséghatékonyabb megoldást ajánlotta.

„Az EADS jól ismeri a biztonsági hatóságok szükségleteit, és széleskörű szakértelemmel rendelkezik ezen a területen. Ezen tényezők teszik a vállalatot igazán megbízható partnerré a BOS digitális rádióhálózati projekttel kapcsolatban a közszféra számára” – jelentette ki Stefan Zoller, az EADS végrehajtó tanácsának tagja, az EADS Defence & Security Systems vezérigazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen jelentős és sürgetően szükséges projekttel járulhattunk hozzá Németország belső biztonságához.”
A most megkötött szerződés értelmében még ez év végéig kiépítik az alhálózatokat. Legkésőbb 2010. december 31-ig pedig a német biztonsági hatóságok és szervezetek rendelkezésére áll a teljes hálózat, amely az egész országban egységes elvek szerint működik majd.

Az EADS döntő szerepet játszik a biztonsági szervek számára történő digitális rádióhálózatok kiépítésében. Partnervállalatokkal együttműködve a vállalat közel 60 országban több mint 150 hálózatot helyezett már üzembe, köztük világszerte 30, Európában pedig tizenegy országos hálózatot rendőrségek és biztonsági erők számára hozott létre. Ezek mindegyikét egyedileg, speciálisan az ügyfelek igényeinek megfelelően tervezték, akiket lenyűgözött a pontos, költséghatékony, magas minőségű kivitelezés.
A projektért felelős EADS Secure Networks a Defence and Communications Systems (DCS) része, az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) üzletágának intengráns egysége.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2005-ben mintegy 5,6 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt (UAV) határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a aviatikai elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2005-ben a társaság értékesítése 34,2 milliárd euró volt, és mintegy 113.000 főt foglalkoztatott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd