Connect with us

technokrata

Munkára fogott IT

Dotkom

Munkára fogott IT

Az üzleti információk hasznosítása.

Régen az adatokról elég volt biztonsági másolatot készíteni, és azt a megfelelő helyre tenni, ezután el is felejthettük azokat. A mai kiélezett versenyhelyzetben azonban a vállalatok szeretnék hatékonyan kihasználni, munkára fogni üzleti információikat. Versenyképességük növelése és új üzleti lehetőségek kialakítása érdekében ki akarják használni az információikban rejlő potenciált.

A szervezetek az információik rögzítésének, kezelésének, tárolásának és minél több embernek való átadásának sokkal hatékonyabb módjait, sok esetben alapvetően más megoldásait keresik. Ez egyaránt vonatkozik az alkalmazottakra, a vásárlókra, a partnerekre és a szabályozókra.

Amint azt az elnevezés is jelzi, az Information Lifecycle Management (ILM – az adatok életciklusán alapuló információkezelés) figyelembe veszi az információ egész „életciklusát”, beleértve annak tárolási, megőrzési, irányítási, hozzáférési és átadási fázisait. Az ILM segítségével a vállalatok adataikat információkká, információikat ismeretekké, ismereteiket pedig versenyelőnnyé alakíthatják.

Lényegében a passzív, elfekvő adatok működő, dinamikus adatokká való alakításáról van szó. A piacot pedig minden bizonnyal azok a cégek szerzik meg, amelyek e feladatot a legsikeresebben hajtják végre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek