Connect with us

Magyarországon már működik a Mobile Worker

Dotkom

Magyarországon már működik a Mobile Worker

Egységes mobil küldeményadminisztrációt vezet be a TNT.

A TNT jelentősen megerősíti küldeményadminisztrációs rendszerét az egész világon. A cég központjában bejelentették, hogy a sikeres európai tesztfázis után 25 országban összesen 14 ezer járművet szerelnek fel azzal a kommunikációs egységgel, amely lehetővé teszi, hogy a csomagok felvételének vagy átadásának ténye azonnal bekerüljön a központi globális informatikai rendszerbe. A TNT magyarországi leányvállalata jelentős beruházással már üzembe állította a rendszert, így a világ legnagyobb üzleti expressz szállítóvállalatának magyarországi ügyfelei a korábbiaknál is gyorsabban kaphatnak információkat küldeményeik helyzetéről.

Az angolul „Mobile Worker” névre keresztelt küldeményadminisztrációs rendszer lényege, hogy a csomagok kézbesítése vagy felvétele után a futárok azonnal feltöltik az adatokat a cég központi hálózatára és az Internetre. Ezzel a lépéssel a küldemények valós idejű online nyomon követése már száz százalékos: a feladó néhány perccel az átadás után a világhálón keresztül azt is megtekintheti, hogy személy szerint ki vette át az általa küldött dokumentumot vagy terméket.

A Mobile Workert Finnországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Szingapúrban tesztelték, majd a sikeres próbát követően 25 országban állították rendszerbe, így a TNT Express Worldwide Hungary Kft-nél is. „Mint minden fejlesztésünknek, ennek is az a célja, hogy ügyfeleink elégedettségét növeljük. Ehhez elengedhetetlen, hogy új rendszerünk zökkenőmentesen működjön. A Mobil Worker eddig hibátlanul teljesített” – mondta a magyarországi tapasztalatokról ifj. Járosi Márton ügyvezető igazgató.

A küldeményadminisztrációs rendszerben alkalmazott vonalkód leolvasóval összeépített kézi számítógép a járművekben lévő vezeték nélküli, illetve mobil hálózaton keresztül közvetlenül a cég Nagy-Britanniában lévő nagy kapacitású szerverével kommunikál. A mobil adatátvitel jelentősen felgyorsítja a TNT-futárok hatékonyságát. A Mobile Worker hét különböző kommunikációs rendszert integrál egy egységes megoldásba, s ezzel lehetővé válik, hogy a TNT ügyfelei legfeljebb öt perccel a küldemény felvétele után már tudomást szerezzenek annak státuszáról a világhálón keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda