Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon már működik a Mobile Worker

Dotkom

Magyarországon már működik a Mobile Worker

Egységes mobil küldeményadminisztrációt vezet be a TNT.

A TNT jelentősen megerősíti küldeményadminisztrációs rendszerét az egész világon. A cég központjában bejelentették, hogy a sikeres európai tesztfázis után 25 országban összesen 14 ezer járművet szerelnek fel azzal a kommunikációs egységgel, amely lehetővé teszi, hogy a csomagok felvételének vagy átadásának ténye azonnal bekerüljön a központi globális informatikai rendszerbe. A TNT magyarországi leányvállalata jelentős beruházással már üzembe állította a rendszert, így a világ legnagyobb üzleti expressz szállítóvállalatának magyarországi ügyfelei a korábbiaknál is gyorsabban kaphatnak információkat küldeményeik helyzetéről.

Az angolul „Mobile Worker” névre keresztelt küldeményadminisztrációs rendszer lényege, hogy a csomagok kézbesítése vagy felvétele után a futárok azonnal feltöltik az adatokat a cég központi hálózatára és az Internetre. Ezzel a lépéssel a küldemények valós idejű online nyomon követése már száz százalékos: a feladó néhány perccel az átadás után a világhálón keresztül azt is megtekintheti, hogy személy szerint ki vette át az általa küldött dokumentumot vagy terméket.

A Mobile Workert Finnországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Szingapúrban tesztelték, majd a sikeres próbát követően 25 országban állították rendszerbe, így a TNT Express Worldwide Hungary Kft-nél is. „Mint minden fejlesztésünknek, ennek is az a célja, hogy ügyfeleink elégedettségét növeljük. Ehhez elengedhetetlen, hogy új rendszerünk zökkenőmentesen működjön. A Mobil Worker eddig hibátlanul teljesített” – mondta a magyarországi tapasztalatokról ifj. Járosi Márton ügyvezető igazgató.

A küldeményadminisztrációs rendszerben alkalmazott vonalkód leolvasóval összeépített kézi számítógép a járművekben lévő vezeték nélküli, illetve mobil hálózaton keresztül közvetlenül a cég Nagy-Britanniában lévő nagy kapacitású szerverével kommunikál. A mobil adatátvitel jelentősen felgyorsítja a TNT-futárok hatékonyságát. A Mobile Worker hét különböző kommunikációs rendszert integrál egy egységes megoldásba, s ezzel lehetővé válik, hogy a TNT ügyfelei legfeljebb öt perccel a küldemény felvétele után már tudomást szerezzenek annak státuszáról a világhálón keresztül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés