Connect with us

technokrata

Közel a környezethez

Dotkom

Közel a környezethez

A Pannon áttér az újrahasznosított papírokra.

A Pannon társadalmi szerepvállalásának fontos része, hogy felkutatat és megvalósít olyan módszereket, amelyek a környezetünk tudatos védelmét szolgálják. Ennek részeként a Pannon dolgozói augusztustól fokozatosan áttérnek az újrahasznosított papírok és a környezetbarát nejlon- és papír táskák használatára.

Az újrapapír használatával egy tonna esetén megmentünk 17 fát, megtakarítunk 4100 kWh elektromos energiát, 26500 liter vizet, valamint 27 m3-rel kevesebb szemét kerül lerakóba.

„Nagyvállalatként kötelességünk példát mutatni, és felelősséggel együtt élni a környezetünkkel” – mondta Ove Fredheim a Pannon vezérigazgatója. „A társadalmi szempontból felelős hozzáállás nem csupán kommunikációs szempontból komoly érték, hanem stratégiánk, mindennapi tevékenységünk és kultúránk része.”

A papírokon vízjel mutatja a kezdeményezés szlogenjét: közel a környezethez. Az újrapapír használata mellett a Pannon a napi munkavégzésben is csökkenti a papír használatát az elektronikus alkalmazások további bővítésével. A dolgozók által használt újrapapír mellett ezentúl természetazonos anyaggá lebomló nejlon tasakokat használ a Pannon, ősztől pedig a papírtáskák is környezetbarát megoldással készülnek.

A Pannon már az eddigiekben is jelentős kezdeményezésekben vett részt a társadalmi felelősségvállalás területén, számos akciót indított a bajbajutottak, rászorulók megsegítésére, részt vesz az egészségügy támogatásában, az árvízkárosultakat pedig gyűjtéssel, céges adománnyal és önkéntes munkával segíti. A Pannon társadalmi felelősségvállalásának zászlóshajója a Pannon Példakép Alapítvány, melynek célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek