Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Dotkom

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Tőke-befektetés a nyertes jutalma.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Bolgár Menedzsment és Technológiai Intézettel közösen, az Intel Corporation kezdeményezésére és támogatásával, Magyarországon és hat másik európai országban (Bulgária, Románia, Csehország, Törökország, Görögország, Lengyelország) első alkalommal hirdette meg a csúcstechnológia területén, NOVATechCom címmel Innovációs Technológiai Üzleti Terv Versenyét, az USA-beli „Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként.

A versenyre a következő témakörökkel lehetett nevezni: félvezetők, hardware; mobil és wireless; digitális elektronika; kiskereskedelmi és fogyasztói szoftverek; vállalati szoftverek és IT; energia és áram előállítás; nanotechnológia.

A rövid meghirdetési idő ellenére, július 28-ig, 15 színvonalas magyarországi pályázat érkezett a MISZ-hez – döntően az informatika területéről –, a Szövetség formai ellenőrzés után az összeset továbbította a nemzetközi regionális előzsűrinek. Az országonkénti két-két legjobb pályázatot augusztus végéig választja ki az Intel képviselője által vezetett nemzetközi zsűri. Az értékelés legfontosabb kritériuma, hogy az új technológia bevezetése mind a befektetők, mind az érintett iparág számára jelentős haszonnal járjon.

A kiválasztottak szeptember 21-ig részletesen kidolgozzák üzleti tervüket, melyet október 6-án mutatnak be szóbeli előadás formájában, a szófiai elődöntőben. Az elődöntő két legjobb pályázata 20000, ill. 10000 dollárt nyer, valamint kijut az október 24-i döntőbe, az USA-beli Berkleybe.

A kaliforniai döntő nyertesei fődíjként megkapják a kívánt tőke-befektetéseket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés