Connect with us

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Dotkom

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Tőke-befektetés a nyertes jutalma.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Bolgár Menedzsment és Technológiai Intézettel közösen, az Intel Corporation kezdeményezésére és támogatásával, Magyarországon és hat másik európai országban (Bulgária, Románia, Csehország, Törökország, Görögország, Lengyelország) első alkalommal hirdette meg a csúcstechnológia területén, NOVATechCom címmel Innovációs Technológiai Üzleti Terv Versenyét, az USA-beli „Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként.

A versenyre a következő témakörökkel lehetett nevezni: félvezetők, hardware; mobil és wireless; digitális elektronika; kiskereskedelmi és fogyasztói szoftverek; vállalati szoftverek és IT; energia és áram előállítás; nanotechnológia.

A rövid meghirdetési idő ellenére, július 28-ig, 15 színvonalas magyarországi pályázat érkezett a MISZ-hez – döntően az informatika területéről –, a Szövetség formai ellenőrzés után az összeset továbbította a nemzetközi regionális előzsűrinek. Az országonkénti két-két legjobb pályázatot augusztus végéig választja ki az Intel képviselője által vezetett nemzetközi zsűri. Az értékelés legfontosabb kritériuma, hogy az új technológia bevezetése mind a befektetők, mind az érintett iparág számára jelentős haszonnal járjon.

A kiválasztottak szeptember 21-ig részletesen kidolgozzák üzleti tervüket, melyet október 6-án mutatnak be szóbeli előadás formájában, a szófiai elődöntőben. Az elődöntő két legjobb pályázata 20000, ill. 10000 dollárt nyer, valamint kijut az október 24-i döntőbe, az USA-beli Berkleybe.

A kaliforniai döntő nyertesei fődíjként megkapják a kívánt tőke-befektetéseket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda