Connect with us

technokrata

Már játék közben sincs biztonságban a pénzünk

Dotkom

Már játék közben sincs biztonságban a pénzünk

Biztos úr, ellopták a varázskardom!

Elsősorban azoknál a játékoknál kerülhetünk kellemetlen helyzetbe, melyek Interneten keresztüli szórakozást ígérnek. Leginkább az MMO (massively multiplayer online) játékok használóinak kell résen lenniük – vagyis inkább a fejlesztőknek. A World of Warcrafthoz hasonló kikapcsolódást nyújtó szolgáltatásokat ugyanis már célba vették a cyberbűnözők. Nem ritka ugyanis, hogy egy ilyen játékban valós pénzre váltható egy-egy virtuális tárgy vagy karakter. A nehezen megszerezhető, elérhető teljesítményt ugyanis sokan szeretik „kézzelfogható” pénzzel kiváltani, azaz például sokan fizetnek egy más által felfejlesztett karakterért.

Ezzel eddig semmi baj sincs (bár vannak olyan fejlesztők, akik ennek sem örülnek, mondván, hogy a virtuális térben megszerezhető javak az ő tulajdonukat képezik), azzal viszont már sokkal inkább, hogy egy biztonsági rés révén akár el is lehet lopni valakinek az accountját. Az így „megszerzett”, cybertérben létező tárgyak, karakterek pedig egy szempillantás alatt pénzzé tehetők; vagyis valakinek akár a több hónapon keresztül tartó szórakozása is semmivé válhat alig néhány perc alatt.

Minderről Dave Weinstein, a Microsoft biztonsági fejlesztésekért felelős szakembere beszélt egy augusztusi konferencián. A Gamefest videojáték-fejlesztői találkozón a mérnök a következőket mondta: „A tömeges többjátékos online játékokat fejlesztőket már célba vette a szervezett bűnözés.” Szavait igazolja az is, hogy a feketepiacon már megvásárolhatók egyes online játékokhoz tartozó accountok – ahogy az ellopott hitelkártyák adatai is. Némely esetben igen komoly pénzeket lehet „leakasztani” egy ellopott account révén – volt, amelyik 10 ezer dollárt ért, mondta a szakember.

„A rendőrség nagyon jól érti a problémáját annak, aki azzal keresi meg őket, hogy ellopták a hitelkártyáját, és lefosztották a számláját. Sokkal nehezebb viszont azt a káreseményt elmagyarázni a hatóságoknak, hogy „valaki ellopta a varázskardomat”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd