Connect with us

technokrata

8 milliárd dollárnyi kár vírusok miatt

Dotkom

8 milliárd dollárnyi kár vírusok miatt

Habár az nehezen határozható meg, hogy pontosan ki is veszti el ezt a pénzt, az biztos, hogy közel 8 milliárdnyi dolláros kárt okoznak a kémprogramok és vírusok.

Egy nemrég elkészült, az Egyesült Államokban elvégzett kutatás szerint a felhasználóknak 7,8 milliárd dollárnyi összeget kellett az elmúlt két évben arra költeniük, hogy elhárítsák a vírusok és spyware-ek által okozott károkat. Mert habár a kéretlen levelek, azaz a spam jelenti a legnagyobb számítógép-biztonsági problémát (legalábbis a felmérés során megkérdezettek szerint), anyagilag mégis a vírusok és kémprogramok a legmegterhelőbbek.

Vegyük például a kémprogramokat! Habár az általuk okozott fertőzés mértéke az elmúlt hat hónap során valamelyest csökkent, mégis durván 1 milliónyi amerikai háztartásban döntöttek úgy, hogy lecserélik számítógépüket ezen digitális fenyegetés miatt. A jelszóhalász (phishing) támadások jelentette veszély ugyanakkor növekvő tendenciát mutat: az olyan bizalmas adatokra, mint például bankszámlák jelszavai, utazó próbálkozások 2004 és 2005 során 630 millió dolláros kárt okoztak az internetezőknek. Az egyénre lebontott veszteség hozzávetőleg 850 dollárt tesz ki az Egyesült Államokban.

„Nehéz megmondani, hogy ki veszti el a pénzt – a biztosítótársaságok, a hitelkártya-kibocsátó cégek vagy a fogyasztó -, de az biztos, hogy valakinek könnyebb lesz a tárcája.” – mondta Dan Hubbard, a biztonsággal és kutatással foglalkozó Websense alelnöke. Az mindenesetre nem segíti az esetek számának csökkentését, hogy a kétezer háztartás megkérdezésével zajlott kutatás szerint a válaszadók 20 százaléka nem rendelkezik antivírus szoftverrel, 35 százalékuk pedig kémprogramblokkoló alkalmazással.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd