Connect with us

technokrata

Rendszerek integrációja a gyakorlatban

Dotkom

Rendszerek integrációja a gyakorlatban

A MOL egységes informatikai infrastruktúráját Microsoft alapokra helyezte.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. olyan egységes, Microsoft platformra épülő informatikai infrastruktúrát alakított ki, amely alacsonyabb működési költségek, jobb szoftvergazdálkodási feltételek és nagyobb adatbiztonság mellett hatékonyabban üzemeltethető, a Vállalatcsoport üzleti stratégiai céljaival összhangban rugalmasan bővíthető és magasabb szintű szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. Az így kiépített infrastruktúra a Vállalatcsoport szintjén járul hozzá a kommunikáció és az együttműködés, ezzel együtt a teljesítmény és az üzleti eredményesség további növeléséhez. Ezzel együtt az új, adatközpontokba összevont nagy megbízhatóságú infrastruktúra lehetőséget nyújt a MOL csoport tagvállalatai számára a MOL IT szabványaihoz való igazodáshoz, illetve az eddig informatikai értelemben vett különálló cégek IT rendszereinek integrációja is költséghatékonyan megvalósíthatóvá vált.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. Közép-Európa vezető integrált olaj- és gázipari csoportja, egyúttal nettó árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A csoport fő tevékenysége a kőolaj-, földgáz- és gáztermékek kutatására és termelésére, a kőolaj-feldolgozásra, valamint a kőolaj és a kőolajtermékek, a földgáz és egyéb gáztermékek szállítására, tárolására, disztribúciójára, kis- és nagykereskedelmére terjed ki. A MOL csoport valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon. A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén és a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik. Az értékpapírokkal kereskednek a Londoni SEAQ International tőzsdén kívüli rendszerében is.

A MOL vállalatcsoportot több leányvállalat alkotja. Ezeknek több mint a fele a vállalatcsoport többségi tulajdonában áll – közöttük a szlovákiai Slovnaft, a MOL Austria, a MOL Romania, a MOL Slovenija és az Intermol Szerbia Montenegróban. A MOL emellett olyan nagy partnerekkel áll szoros kapcsolatban, mint a horvátországi INA.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek