Connect with us

technokrata

Rendszerek integrációja a gyakorlatban

Dotkom

Rendszerek integrációja a gyakorlatban

A MOL egységes informatikai infrastruktúráját Microsoft alapokra helyezte.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. olyan egységes, Microsoft platformra épülő informatikai infrastruktúrát alakított ki, amely alacsonyabb működési költségek, jobb szoftvergazdálkodási feltételek és nagyobb adatbiztonság mellett hatékonyabban üzemeltethető, a Vállalatcsoport üzleti stratégiai céljaival összhangban rugalmasan bővíthető és magasabb szintű szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. Az így kiépített infrastruktúra a Vállalatcsoport szintjén járul hozzá a kommunikáció és az együttműködés, ezzel együtt a teljesítmény és az üzleti eredményesség további növeléséhez. Ezzel együtt az új, adatközpontokba összevont nagy megbízhatóságú infrastruktúra lehetőséget nyújt a MOL csoport tagvállalatai számára a MOL IT szabványaihoz való igazodáshoz, illetve az eddig informatikai értelemben vett különálló cégek IT rendszereinek integrációja is költséghatékonyan megvalósíthatóvá vált.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. Közép-Európa vezető integrált olaj- és gázipari csoportja, egyúttal nettó árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata. A csoport fő tevékenysége a kőolaj-, földgáz- és gáztermékek kutatására és termelésére, a kőolaj-feldolgozásra, valamint a kőolaj és a kőolajtermékek, a földgáz és egyéb gáztermékek szállítására, tárolására, disztribúciójára, kis- és nagykereskedelmére terjed ki. A MOL csoport valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon. A MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén és a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik. Az értékpapírokkal kereskednek a Londoni SEAQ International tőzsdén kívüli rendszerében is.

A MOL vállalatcsoportot több leányvállalat alkotja. Ezeknek több mint a fele a vállalatcsoport többségi tulajdonában áll – közöttük a szlovákiai Slovnaft, a MOL Austria, a MOL Romania, a MOL Slovenija és az Intermol Szerbia Montenegróban. A MOL emellett olyan nagy partnerekkel áll szoros kapcsolatban, mint a horvátországi INA.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd