Connect with us

technokrata

Microsoft-Citrix: egyszerűsített IT infrastruktúra

Dotkom

Microsoft-Citrix: egyszerűsített IT infrastruktúra

A kibővített együttműködés révén könnyebbé válik az alkalmazásokhoz való hozzáférés, és egyszerűsödik a fiókirodák IT infrastruktúrája.

A Microsoft Corporation és a Citrix Systems Inc. bejelentették, hogy a távoli alkalmazás hozzáférés és a végponttól végpontig terjedő alkalmazás kiterjesztési technológiák terén folytatott eddigi partnerkapcsolatukat kibővítve gyorsabbá, biztonságosabbá és gazdaságosabbá kívánják tenni a számítástechnika használatát a fiókirodák dolgozói számára. A partnerek közösen fejlesztik ki és forgalmazzák majd egy Citrix platformon, Microsoft Windows Server operációs rendszerre és Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Serverre épülő új, többfunkciós fiókirodai alkalmazás megoldást. Ez a közelmúltban bemutatott Citrix WANScaler termékcsalád részeként kerül majd piacra.

A közös megoldás egy olyan új típusú, fiókirodáknak szánt eszköz, amely könnyen, távolról adminisztrálható, de ugyan akkor egy (többfunkciós) alkalmazásban kínálja a különböző fiókirodai szolgáltatásokat és ötvözi a fejlett WAN-optimalizációs technológiákat. Ez a párosítás olyan kulcsproblémát old meg az ügyfelek számára, amelyet a mai hagyományos hálózati megoldások vagy különálló termékek nem tudnak orvosolni. Technológiáiknak, értékesítési partnereiknek és lefedett ügyfélkörüknek köszönhetően a Microsoft és a Citrix egyedülállóan jó adottságokkal rendelkeznek az új megoldás kidolgozásához.

A közös fejlesztési és értékesítési terv jól illeszkedik a fiókirodai és távmunkások körében jellemző IT-konszolidáció és növekvő mobilitás trendjeihez. Becslések szerint a nagyvállalati dolgozók 55 százaléka, azaz mintegy 50 millió ember távoli irodai helyszínről éri el a munkájához szükséges összes kritikus fontosságú üzleti alkalmazást. Ezek az alkalmazások „hosszú utat tesznek” meg a WAN-hálózatokon a felhasználóig, ami jelentősen ronthatja a teljesítményt, a használati élményt, és drága sávszélesség-bővítéseket tehet szükségessé a vállalatnál. A központon kívüli helyszíneken dolgozó munkatársak támogatása komoly kihívást jelent a vállalati IT-részlegek számára.

A tervezett termékek a Microsoft alapvető edge és szervertechnológiáival kombinálják a Citrix alkalmazásgyorsítás és WAN-optimalizálás terén kiépített erősségeit – mindezt kiegészítve a partnerek biztonsági és hozzáférési képességeivel. Az új megoldással az ügyfelek azonnali költségmegtakarítást érhetnek el, fokozhatják a fiókirodai dolgozók produktivitását, és kiaknázhatják a számos infrastruktúrában már ma is alapelemnek számító Windows Server ismerős tulajdonságait és felügyeleti képességeit.

A két piacvezető eddigi kiterjedt partnerkapcsolatát továbbépítő, új kezdeményezés jelenti az első lépést annak a hosszú távú tervnek a megvalósításában, amely más Windows-alapú alkalmazások szállítása és hozzáférési megoldások kidolgozása terén is a két cég együttműködését irányozza elő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek