Connect with us

technokrata

Támogatás a Galileo-program tanúsításához

Dotkom

Támogatás a Galileo-program tanúsításához

Ajánlati felhívás.

Az Európai GNSS Felügyelő Hatóság ajánlati felhívást tett közzé a Galileo-program tanúsításához szükséges előkészítő tevékenységekhez kapcsolódó támogatás biztosítása érdekében.

Az Európai GNSS Felügyelő Hatóság (European GNSS Supervisory Authority, GSA) többek között azzal a megbízással jött létre, hogy biztosítsa a rendszer komponenseinek megfelelő tanúsítását. Továbbá felhatalmazza a megfelelő engedélyezett tanúsító szerveket a vonatkozó tanúsítványok kibocsátására és a kapcsolódó szabványok és technikai előírások ellenőrzésére.

Jelen ajánlati felhívás célja a Galileo-rendszer tanúsításával kapcsolatos előkészítő feladatok lebonyolításához külső támogatás biztosítása. A szóban forgó szerződés eredményeképpen az alábbiakat kell létrehozni:

– a Galileo-rendszerre vonatkozó tanúsítási követelmények állandó rendszere,

– a Galileo-rendszerre vonatkozó tanúsítási eljárások állandó rendszere,

– jelentés az Európai Űrügynökség (ESA) fejlesztési szabványainak elemzéséről,

– jelentés az ESA által a tanúsítás elősegítése érdekében – a pályára állítási és a tesztelési fázis hitelesítése vonatkozásában – folytatott tevékenységek (IOV activities) keretében létrehozott anyagok meghatározásáról,

– a Galileo-ra vonatkozó állandósított tanúsítási terv/programtervezet (roadmap).

Az ajánlatok, illetve jelentkezések beérkezési határideje: 2006. szeptember 18.

További információ a TED-adatbázisban, az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában, míg a tenderfelhíváshoz kapcsolódó pályázati dokumentáció a Közlekedési és Energiaügyi Főigazgatóság weblapjáról tölthető le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek