Connect with us

technokrata

Sulinet-klón a piacon?

Dotkom

Sulinet-klón a piacon?

OKM közleménye a digitális oktatási tartalmak forgalmazásával kapcsolatban.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejlesztési projektjeiben – így az Európai Uniós forrásokra épülő Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósítási projektjeiben is – támogatja a közoktatási reformra épülő eszközbeszerzéseket.

A pályázatokban a minisztérium a nyertes pályázókra bízza a beszerezéseket azzal, hogy minimumkövetelményeket határoz meg úgy, hogy a piaci versenyt ne befolyásolja. Ezért a minisztérium elhatárolódik minden olyan szándéktól, amely kizárólagos piaci szerep megszerzésére törekszik.

A minisztérium tudomására jutott, hogy az utóbbi hónapokban több oktatási intézménybe, illetve tankönyvkiadóhoz is eljutott egy kezdeményezés, amely a névhasonlóság ellenére semmiféle kapcsolatban nem áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium sok éves fejlesztésével a Sulinet Digitális Tudásbázissal, és minőségében és céljaiban is nagyban különbözik attól. Ez a kezdeményezés kizárólagos forgalmazói jogosultsággal rendelkező piaci szereplőként tünteti fel magát.

A kezdeményezés az Oktatási és Kulturális Minisztérium részéről anyagi, szakmai vagy erkölcsi támogatást nem élvez. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium teljes mértékben elhatárolódik a digitális tartalmak és eszközök piacának ilyen módon történő megszerzésére irányuló törekvésektől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek