Connect with us

technokrata

Innovációs menedzserképzés a BME-n

Dotkom

Innovációs menedzserképzés a BME-n

Idén is indul a Mérnöktovábbképző Intézetben.

Idén is indul innovációs menedzser képzés a BME Mérnöktovábbképző Intézetében a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A két féléves tanfolyam vezetője Dr. Papanek Gábor egyetemi tanár, a szövetség elnökségi tagja.

Az innovációs teljesítmény növelése – az új termékek piacra vitele, illetve technológiák termelésbe vezetése – technológiai vállalkozások alapítása, spin-off-ok létrehozása hazai kutatóintézetek és az egyetemek, valamint a hazai kis- és középvállalatok számára elkerülhetetlen. Az innovációs folyamat menedzselése, finanszírozása megfelelő felkészültséggel rendelkező szakembereket igényel. Többek között a hídképző szervezeteknek, az inkubátoroknak, innovációs parkoknak, regionális innovációs központoknak az egyik legfontosabb feladata ennek a folyamatnak a gyorsítása, ahol hasonlóan jól felkészült szakmai ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező innovációs menedzserekre van szükség.

A képzést elsősorban az innovációk iránt érdeklődők, így kis- és közepes vállalatok, innovációs transzferintézmények, innovációs központok munkatársai, vezető menedzserei számára hirdetik meg. A részvétel feltétele a műszaki, természettudományi vagy gazdasági felsőfokú végzettség. Az angol nyelv ismerete ajánlott.

A résztvevők a képzés során megismerik az innováció-elmélet főbb tételeit és a hazai innovációs folyamatokat; találmányok, k+f eredmények menedzselésére, vállalkozások, spin-off-ok létrehozására, finanszírozási feltételek biztosítására intenzív tréningekkel készülnek fel.

A képzés főbb témakörei:
– Innováció menedzsment
– Az innováció pénzügyei
– A pályázatkészítés alapelvei
– Hazai pályázatok
– EU-s pályázatok
– Közbeszerzés
– innovációs benchmarking
– Tudásmenedzsment
– Innovációs marketing
– A szellemi jogok védelme
– Spin-off-ok
– Innováció politika.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd