Connect with us

technokrata

Erősödő magyar-kínai kapcsolatok az innováció területén

Dotkom

Erősödő magyar-kínai kapcsolatok az innováció területén

Magyar-kínai TéT Vegyes Bizottság.

A Magyar-kínai Tudományos és Technológiai (TéT) Vegyes Bizottság harmadik ülésén tovább erősödött a magyar-kínai kapcsolat, a felek megállapodtak, hogy nemzetközi méretűvé fejlesztik a korábban megkezdett sikeresebb projekteket, valamint hogy szorosan együtt kívánnak működni az EU hetedik K+F Keretprogramján belül.

A 2006. augusztus 15-én tartott ülésen magyar részről Boda Miklós, az NKTH elnöke, míg kínai részről Shang Yong, a Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának miniszterhelyettese vezette a tárgyalásokat. A két ország kutatócsoportjai közötti létrejött élénk együttműködés eredményeként több, alkalmazási fázisba jutott projektről is beszámoltak a meghívott intézetvezetők.

Mindkét fél fontosnak tartja a kétoldalú TéT együttműködések nagyobb méretű, gazdasági haszonnal kecsegtető, nemzetközi projektté fejlesztését. Megállapodtak, hogy első ilyen irányú lépésként magyar és kínai résztvevők bevonásával új, közös projekteket kívánnak indítani például a hagyományos kínai gyógyászati eljárások alkalmazása, valamint a gyógyszerfejlesztés területén. A felek kihangsúlyozták, hogy különös figyelmet kívánnak szentelni az EU hetedik K+F Keretprogramjában történő közös szereplésre.

Az ülést követően Boda Miklós és Shang Yong felavatták az Eötvös Loránd Tudományegyetemen azt a magyar-kínai közös kutatólaboratóriumot, mely a jövőben környezetvédelmi tudományok és az egészségügy területén folytat majd kutatásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek