Connect with us

technokrata

Erősödő magyar-kínai kapcsolatok az innováció területén

Dotkom

Erősödő magyar-kínai kapcsolatok az innováció területén

Magyar-kínai TéT Vegyes Bizottság.

A Magyar-kínai Tudományos és Technológiai (TéT) Vegyes Bizottság harmadik ülésén tovább erősödött a magyar-kínai kapcsolat, a felek megállapodtak, hogy nemzetközi méretűvé fejlesztik a korábban megkezdett sikeresebb projekteket, valamint hogy szorosan együtt kívánnak működni az EU hetedik K+F Keretprogramján belül.

A 2006. augusztus 15-én tartott ülésen magyar részről Boda Miklós, az NKTH elnöke, míg kínai részről Shang Yong, a Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának miniszterhelyettese vezette a tárgyalásokat. A két ország kutatócsoportjai közötti létrejött élénk együttműködés eredményeként több, alkalmazási fázisba jutott projektről is beszámoltak a meghívott intézetvezetők.

Mindkét fél fontosnak tartja a kétoldalú TéT együttműködések nagyobb méretű, gazdasági haszonnal kecsegtető, nemzetközi projektté fejlesztését. Megállapodtak, hogy első ilyen irányú lépésként magyar és kínai résztvevők bevonásával új, közös projekteket kívánnak indítani például a hagyományos kínai gyógyászati eljárások alkalmazása, valamint a gyógyszerfejlesztés területén. A felek kihangsúlyozták, hogy különös figyelmet kívánnak szentelni az EU hetedik K+F Keretprogramjában történő közös szereplésre.

Az ülést követően Boda Miklós és Shang Yong felavatták az Eötvös Loránd Tudományegyetemen azt a magyar-kínai közös kutatólaboratóriumot, mely a jövőben környezetvédelmi tudományok és az egészségügy területén folytat majd kutatásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd