Connect with us

technokrata

Vezetékmentes internetezés – szoftverhiba okoz problémákat

Dotkom

Vezetékmentes internetezés – szoftverhiba okoz problémákat

Persze, hogy nem elég a memória, ha tele van szeméttel.

Csütörtökön ismerte el hivatalosan az Intel, hogy egy szoftveres frissítés, melyet vezetékmentes hálózati kapcsolódást lehetővé tevő hardvereszközeikhez adtak ki, bizony problémákat okoz. A 10.5-ös Intel PROSetet érintő hiba miatt kénytelen volt külön közleményben figyelmeztetni felhasználóit a vállalat. Ez a verzió egyébként még augusztus elején került ki a felhasználókhoz.

Amint arról Amy Martin, az Intel egyik szóvivője beszámolt, a PROSet hibás változata által használt egyik process nem megfelelően kezeli a file-okat, emiatt egyre több és több memóriaterületet foglal le magának. Ennek következtében pedig a számítógép teljesítménye elkezd visszaesni.

A vállalat ma adta ki a szoftver legújabb változatát, melynek feltelepítése minden érintett számára javasolt. Ez ugyanis nem csak a fenti hibát szünteti meg, hanem néhány nemrég felfedezett biztonsági rést is kiiktat a rendszerből. Ezek közül a legkomolyabb sérülékenység révén egy támadó akár be is juthat a számítógépre Wi-Fi kapcsolaton keresztül, vagy olyan féreg készíthető, mely egyik wireless PC-ről ugrik a másikra.

A probléma leginkább a notebooktulajdonosokat érinti, hiszen a vállalat Centrino platformjának megjelenésével minden hordozható számítógép fel lett készítve vezetékmentes hálózati kapcsolatra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd