Connect with us

technokrata

Háziőrizet spammelésért

Dotkom

Háziőrizet spammelésért

Egy tinédzser „szobafogságot” kapott a bíróságtól tettéért.

Az Egyesült Királyságban élő 18 éves David Lennont nemrég a wimbledoni bíróság két hónapnyi háziőrizetre ítélte. Ez már a második ítélet az ügyben; ugyanis elsőfokon, még 2005 novemberében tisztázták a fiút a milliónyi kéretlenül szétküldött e-mail vádja alól.

A szerdán kihirdetett ítélet szerint a fiatalnak hétköznap hajnali fél egy és reggel hét óra között otthon kell maradnia, hétvégén pedig egészen reggel tízig nem hagyhatja el otthonát. Amennyiben mégis megszegné a szobafogságot, sokkal szigorúbb büntetéssel nézhetne szembe. Például azzal a közel 30 ezer fontos kártérítési igénnyel, melyet a vád akart kiszabatni a tinédzserre, és amelyet a bíró a „szobafogság” mellett nem talált indokoltnak.

Nem jelent ugyanakkor akadályt az ítélet Lennon munkájában: a fiú egy helyi moziban dolgozik; itteni teendőit el tudja látni anélkül, hogy ehhez meg kellene sértenie a rendelkezést. Azt pedig a bíró örömteli egybeesésnek nevezte, hogy a büntetés, melynek a fiú már egy ideje alávetette magát, lejár az iskolakezdésre.

Lennon egyébként a Domestic & Generap Group e-mailszervere ellen indított támadást – közel 5 milliónyi elektronikus üzenettel bombázta meg a szervert még az elmúlt évben. Az első tárgyaláson a bíró nem látta bizonyítottnak bűntény elkövetését, mondván, hogy az e-mailszerverek azért vannak, hogy e-maileket fogadjanak. Másodfokon viszont a felperesnek kedvezett az ítélet, még ha enyhébb is lett a vártnál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd