Connect with us

technokrata

Háziőrizet spammelésért

Dotkom

Háziőrizet spammelésért

Egy tinédzser „szobafogságot” kapott a bíróságtól tettéért.

Az Egyesült Királyságban élő 18 éves David Lennont nemrég a wimbledoni bíróság két hónapnyi háziőrizetre ítélte. Ez már a második ítélet az ügyben; ugyanis elsőfokon, még 2005 novemberében tisztázták a fiút a milliónyi kéretlenül szétküldött e-mail vádja alól.

A szerdán kihirdetett ítélet szerint a fiatalnak hétköznap hajnali fél egy és reggel hét óra között otthon kell maradnia, hétvégén pedig egészen reggel tízig nem hagyhatja el otthonát. Amennyiben mégis megszegné a szobafogságot, sokkal szigorúbb büntetéssel nézhetne szembe. Például azzal a közel 30 ezer fontos kártérítési igénnyel, melyet a vád akart kiszabatni a tinédzserre, és amelyet a bíró a „szobafogság” mellett nem talált indokoltnak.

Nem jelent ugyanakkor akadályt az ítélet Lennon munkájában: a fiú egy helyi moziban dolgozik; itteni teendőit el tudja látni anélkül, hogy ehhez meg kellene sértenie a rendelkezést. Azt pedig a bíró örömteli egybeesésnek nevezte, hogy a büntetés, melynek a fiú már egy ideje alávetette magát, lejár az iskolakezdésre.

Lennon egyébként a Domestic & Generap Group e-mailszervere ellen indított támadást – közel 5 milliónyi elektronikus üzenettel bombázta meg a szervert még az elmúlt évben. Az első tárgyaláson a bíró nem látta bizonyítottnak bűntény elkövetését, mondván, hogy az e-mailszerverek azért vannak, hogy e-maileket fogadjanak. Másodfokon viszont a felperesnek kedvezett az ítélet, még ha enyhébb is lett a vártnál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek