Connect with us

technokrata

A Cisco megvásárolja az Arroyo Video Solutions-t

Dotkom

A Cisco megvásárolja az Arroyo Video Solutions-t

A cég on-demand videomegoldásokat fejleszt.

A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött az eddig magántulajdonban lévő Arroyo Video Solutions cég felvásárlásáról, amely az új generációs on-demand (igény szerinti) televíziós szolgáltatások vezető szállítója. A megállapodás értelmében a Cisco megközelítőleg 92 millió amerikai dollárt fizet készpénzben.

Az Arroyo video megoldásait kiváló méretezhetőség, rendelkezésre állás és egyszerű kezelhetőség jellemzi. A cég az igény szerinti videoszolgáltatásokhoz („video-on-demand”) és a jövőbeni időeltolásos („time-shifted”) szolgáltatásokhoz kínál nagymértékben bővíthető platformot. A Cisco IP-NGN (Next Generation Network – új generációs hálózat) architektúrális keretrendszerébe integrált Arroyo platform révén a szolgáltatók felgyorsíthatják a hálózaton keresztül eljuttatott szórakoztató tartalmak fejlesztését és terjesztését, beleértve az interaktív média és hirdetési szolgáltatásokat is, amelyeket a nézők a hagyományos televíziókészülékek mellett személyi számítógépeken és különböző mobil eszközökön is fogadhatnak.

„A szórakoztatóipar nagy változáson megy keresztül, miközben a fogyasztók egyre inkább személyre szabott, igény szerinti szolgáltatásokra vágynak. Az ágazat fejlődése az igény szerinti videoszolgáltatástól a „bármit igény szerint” („anything-on-demand”) koncepciója felé tart, amely keretében bármilyen tartalom bármely végkészülékhez eljuttatható. A Cisco új generációs hálózata révén a szolgáltatók megvalósíthatják ezt az elképzelést” – mondta Michelangelo A. Volpi, a Cisco első elnökhelyettese. „Az Arroyo innovatív, rugalmas tartalomszolgáltató szoftverével a szolgáltatók ott, úgy és akkor szolgáltathatnak tartalmat, ahol, ahogyan és amikor a fogyasztók kérik.”

Az Arroyotól az iparág kiemelkedő szakembereiből álló csapat igazol majd át a Ciscóhoz. A csapat tagja Drew Major, a Novell egyik alapítója, akinek a hálózati operációs rendszerek, az elosztott rendszerek és a tartalomszolgáltató hálózatok terén szerzett tapasztalatát széles körben elismerik. Szintén csatlakozik Paul Sherer, a 3Com korábbi technológiai vezetője, akinek nevéhez hálózati szabadalmak és technológiák egész sora fűződik.

Az Arroyo-t 2002-ben alapították, és 44 alkalmazottat foglalkoztat kaliforniai és Utah-i telephelyén. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének 2006. október 31-vel végződő első negyedévében kerül sor. Az ügylet lezárása után az Arroyo csapata és a termékcsalád a Cisco Cable & Video Initiatives csoportjának része lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek