Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP felvásárolja a Mercury Interactive Corporation-t

Dotkom

A HP felvásárolja a Mercury Interactive Corporation-t

A felvásárlás révén a vállalat tovább erősíti helyét az informatikai menedzsment szoftverek piacának vezetői között.

A HP bejelentette, hogy aláírta a szerződést a Mercury Interactive Corp. felvásárlásáról, amely az informatikai menedzsment szoftverek és szolgáltatások egyik vezető vállalata. A HP részvényenként 52 dollárt kínál, a Mercury Interactive értéke körülbelül 4,5 milliárd dollár, figyelembe véve a készpénzállományát és az adósságait is.

A felvásárlása lezártával a HP informatikai menedzsment szoftver és szolgáltatás portfoliója a legszélesebb választékot kínálja majd azoknak a vállalatoknak, amelyek optimalizálni kívánják az informatikai infrastruktúrájuk üzleti hatékonyságát.

„Ma két piacvezető vállalat egyesítésével az iparág legerősebb menedzsment szoftver portfolióját hoztuk létre” – jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Együtt segítünk az ügyfeleiknek az informatikai költségeik csökkentésében, az új szolgáltatások bevezetésének a felgyorsításában és a HP jövedelmezőségének növelésében. Úgy véljük, ez a fontos felvásárlás jelentős értéket képvisel a részvényeseinknek.”

Tony Zingale, a Mercury elnök-vezérigazgatója szerint: „A HP és a Mercury együtt az iparág legelső szállítójává válik az üzleti optimalizáló szoftverek (BTO – Business Technology Optimization) piacán. A megállapodás nagyságrendjéből adódóan számos lehetőség kínálkozik a jövőben az ügyfeleinknek, a részvényeseinknek, az alkalmazottainknak és a partnereinknek egyaránt.”

A megállapodás egyesíti a HP OpenView erősségét, a rendszer-, hálózat- és az informatikai szolgáltatás menedzsment szoftvert a Mercury erősségével, az alkalmazás menedzsmenttel, az alkalmazás fejlesztéssel, az informatika szabályozásával és a szolgáltatás orientált architektúra (SOA) menedzselésével. Ez a kombináció az ügyfeleknek az iparág legrobosztusabb szoftvercsomagját nyújtja az informatikai szolgáltatások optimalizálásához, automatizálásához és az üzleti igényekhez való igazításához.

„A HP szoftver stratégiájának a célja, hogy egyértelműen vezetője legyen a vállalati informatikai menedzsmentnek végponttól végpontig, és segítse az ügyfeleit abban, hogy szorosan a változó üzleti igényekhez tudják igazítani az informatikai rendszereik prioritásait” – emelte ki Thomas E. Hogan, a HP Software üzletág alelnöke. „A HP OpenView kínálatát egyesítve a Mercury vállalati BTO kínálatával a vállalati informatikai menedzsment számos építőelemét fogjuk integrálni egy teljes megoldássá, amely lefedi a teljes informatikai rendszer életciklust, a tervezéstől a bevezetésen át a működtetésig. A Mercury egy eredmény orientált, jó teljesítményű vállalat, kiváló szakemberekkel, akik tovább erősítik a HP-t.”

A Mercury felvásárlásával a HP Software éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt. Közvetlenül az ügylet lezárulta után a Mercury a HP Software részévé válik, és a két vállalat eladásai erősíteni fogják egymás termékeinek az értékesítését.

A HP Software nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles – az Egyesült Államokban a tőzsdei cégekre kötelező számviteli szabályok) alapon számított bevételének a növekedése a cég előrejelzése szerint 10 és 15 százalék között alakul, a működési nyereség pedig hozzávetőlegesen 20 százalék lesz a 2008-as pénzügyi évben. Az előzetes számítások szerint a tranzakció várhatóan részvényegységenként hozzávetőleg 4 centtel csökkenti a nem GAAP alapon számított nyereséget a 2007-es pénzügyi évben, és hozzávetőleg 2 centtel növeli a részvényenkénti, nem GAAP alapon számított nyereséget a 2008-as pénzügyi évben. Ez tartalmazza a felvásárlás azon könyvelési korrekcióit, amelyek a késleltetett bevételhez és kártérítés költségéhez, valamint számviteli leíráshoz kapcsolódnak, és hozzávetőlegesen 141 millió dollárt, vagy 5 centet tesznek ki részvényegységenként a 2007-es, és hozzávetőleg 43 millió dollárt, részvényegységenként 1 centet tesznek ki a 2008-as pénzügyi évben, a várt együttműködésnek megfelelően.

A felvásárlás nyilvános vételi ajánlattétel formájában bonyolódik le, a Mercury valamennyi kifizetetlen részvényére, és ezt követi a Mercury és a HP részlegének az egyesülése. A vételi ajánlat számos feltételtől függ, beleértve a Mercury 2005. december 31.-én zárult pénzügy évének az éves jelentését és a Form 10-K jelentést. A HP várakozása szerint a vételi ajánlattétel haladéktalanul megkezdődik, és várhatóan 2006-os naptári év negyedik negyedévében lezárul.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés