Connect with us

technokrata

Mikor van itt a VoIP beruházás ideje?

Dotkom

Mikor van itt a VoIP beruházás ideje?

Amikor a nagy cégek, mint a Cisco, Motorola, Microsoft, BT és a Nokia tervei a mobiltelefónia és az Internet egyesítéséről megjelennek a média áramlatában, az egész világ felfigyel és jegyzetel. De valójában kell-e mást tennünk, mint figyelnünk?

Nézzünk szembe azzal, hogy a mobiltelefonok sokba kerülnek a vállalatoknak. Részben azért, mert a hívások egyre drágábbak. Ez nem probléma akkor, ha az alkalmazottak irodán kívül dolgoznak – elérhetőségük előnyei ellensúlyozzák a többletköltséget. De az alkalmazottak egyre gyakrabban elsősorban mobiltelefonjukat használják hívások indítására és fogadására, akkor is, ha az irodában vannak, ahol olcsóbb lehetőség is elérhető lenne. Értékelik azt a kényelmet, hogy bárhol tudnak hívást fogadni, és egyszerűen hívhatnak olyan embereket, akiknek a száma be van táplálva a telefonjukba. Sajnos ennek a kényelemnek költségei vannak. Egy nemrég készített felmérés során a megkérdezett szervezetek több mint fele a mobiltelefon hívások költségének növekedésére számít 2004 és 2007 között, néhányan akár 25%-osra.

Szintén költségekkel jár a mobiltelefon „flotta” irányítása. Míg a cégek központilag kezelik a vezetékes telefon ellátást, a mobilszolgáltatásokat helyben szerzik be. Ezáltal csökken a lehetőség, hogy a cég a vásárlóerejével a lehető legjobb megállapodást érje el, és ez azt eredményezheti, hogy egy mobilfelhasználó költsége háromszorosa lehet egy vonalas telefont használóénak.

Nem csoda tehát, hogy a mobiltelefonálás költsége egyre nagyobb gond a szervezeteknek. De mi a megoldás? A legjobb azonnali megoldás a mobilhasználat hatékonyabb irányítása, esetleg a feladat kiszervezése egy menedzselt szolgáltatásokat nyújtó cégnek, ami világszerte kielégítheti a szervezet igényeit.

Hosszú távon azonban a technológiai újdonságok, mint például a VoIP (Voice over Internet Protocol) és a vezetékes-mobil konvergencia lesznek a legjobb ajánlatok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd