Connect with us

technokrata

Az informatika nagy kihívásai

Dotkom

Az informatika nagy kihívásai

Nemzetközi szimpózium az Európai Tudományos Akadémia Informatikai Szekciójának szervezésében. Társszervező a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. 2006. szeptember 19-20.

A rendezvény során két napon át a számítástudomány 14 kiváló képviselője tart előadást az informatika legújabb kihívásairól, angol nyelven. A témák között szerepel a 100%-os biztonságú szoftver, a kvantuminformatika, a bioinformatika, a közgazdaságtan és játékelmélet, valamint az informatika és a matematika kapcsolata. A gazdag programot Dines Bjorner (az Academia Europaea Informatikai Szekciója (AE/IS) elnöke) és Dr. Charles Simonyi (az Intentional Software társalapítója) neve fémjelzi, mindketten nemzetközi Neumann-díjasok.

Dr. Charles Simonyi, a számítógép-tudomány kiváló képviselője, a Microsoft Multiplan, Microsoft Word és Microsoft Excel szoftverek alkotója 50.000 dollárt adományozott az Európai Tudományos Akadémia Informatikai Szekciójának, ennek köszönhetően a rendezvény vendégül láthat (ingyenes részvételi lehetőséggel és utazási támogatással) körülbelül három tucat fiatal kutatót, többek között a szovjet utódállamok országaiból.

A részvétel előzetes regisztráció esetén díjmentes.


Dr. Charles Simonyi Gregor Kiczales-szel közösen alapította az Intentional Software Corporation-t 2002 augusztusában. Simonyi 1981-től a Microsoft Corporation-nél dolgozott mint alkalmazásfejlesztési igazgató, vezető tervező, illetve kiemelt mérnök. A Microsoftnál eltöltött évei alatt olyan csapatokat szerződtetett és irányított, amelyek a Microsoft Multiplan, Microsoft Word, Microsoft Excel szoftvereket, és számos más sikeres szoftveralkalmazást is kifejlesztettek. 1972 és 1980 között a Xerox Palo Alto Research Center (PARC) kutatóközpontjában dolgozott, ahol a Bravo névre keresztelt első WYSIWYG (what you see is what you get – azt kapod, amit látsz) szövegszerkesztőt fejlesztette ki. A budapesti születésű Simonyi a Berkeley-ben található Kaliforniai Egyetemen szerezte meg diplomáját, majd számításelméletből doktorált a Stanfordi Egyetemen. 2001-ben tiszteletbeli doktori címet kapott a Pécsi Egyetemtől. Simonyi Károlyt 1997-ben a National Academy of Engineering tagjává választották a „széles körben használt termelékenységnövelő szoftverek” témában elért tudományos eredményeiért. 1998-tól az Institute for Advanced Study in Princeton kuratóriumának tagja. Simonyi úr a modern művészet lelkes gyűjtője, a klasszikus zene híve, és tapasztalt pilóta.

Az Academia Europaea Informatikai Szekciója (AE/IS): Az AE/IS alapító okirata értelmében a Szekció fontos feladata, hogy segítse az informatika klasszikus és fejlődő irányzatainak népszerűsítését, illetve ezen diszciplínák más humán és reál tudományágakkal való kapcsolatának feltárását. Az AE/IS-nak jelenleg több mint 60 akadémikus tagja van.

Academia Europaea: Az Academia Europaea egy európai nem kormányzati tudományos szervezet. Tagjai olyan kutatók és tudósok, akik közös célként tűzik ki a tanulás, az oktatás és a kutatás támogatását. Az Akadémiát 1988-ban alapították, jelenleg 35 európai és 8 Európán kívüli országból összesen több mint 2000 tagja van. A tagok között megtalálhatók a fizikai és mérnöki tudományok vezető szakértői, a biológiai tudományok és az orvostudomány képviselői, a matematika és az informatika kutatói, az irodalom és a humán tudományok, a társadalmi- és kognitív tudományok, valamint a közgazdaságtan és a jog képviselői.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd