Connect with us

technokrata

A Nokia megvásárolja a Loudeye-t

Dotkom

A Nokia megvásárolja a Loudeye-t

A Nokia és a Loudeye Corporation bejelentette, hogy a Loudeye megvásárlásáról szóló megállapodást írtak alá. A Nokia 60 millió amerikai dollárt fizet a vállalatért.

A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások világszerte vezető szállítója. A megállapodás szerint a Loudeye részvényesei a Loudeye papírokért részvényenként 4,50 dollárt kapnak. A Loudeye megszerzése révén a Nokia többek között készülékeket, alkalmazásokat, és a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó zenei élményt kínálhat ügyfelei számára.

A többfunkciós mobilkészülékeket egyre gyakrabban használják zenehallgatásra, a Nokia pedig a trend éllovasa. A zenehallgatásra optimalizált termékekből, mint pl. a Nokia N91, és az ahhoz hasonló készülékek a vállalat a második negyedévben több mint 15 milliót értékesített, ezáltal a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójává vált.

„A zene a Nokia és a Nokia Nseries multimédiás számítógépeknek kulcsfontosságú szolgáltatása, ügyfeleinknek pedig a legjobb, tökéletesen integrált mobil zenei élményt szeretnénk nyújtani. A Loudeye számos kiemelkedően fontos értékkel gazdagítja a Nokiát, többek között egy nagyszerű csapattal, figyelemre méltó zenei portfolióval, és erőteljes, megbízható szolgáltatásplatformmal, amelyek segítenek majd céljaink elérésében” – mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia ügyvezető alelnöke. „Az embereknek bárhol, bármikor, és reális áron kell hozzáférniük a kívánt zenékhez. Az akvizíció révén 2007 folyamán ezt az elképzelést szeretnénk valóra váltani, és a Nokia készülékek tulajdonosainak átfogó zenei élményt biztosítani.”

A Loudeye több mint húsz európai országban, illetve Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új Zélandon kínál hatvanféle, több nyelven elérhető, élő szolgáltatást. A Loudeye a legnagyobb cégek és több száz független vállalat tulajdonában álló tartalmakat és az ahhoz kapcsolódó jogokat birtokolja, és jelenlegi kínálatában több mint 1,6 millió szám és médiatartalom szerepel.

„A megállapodás elismeri azt a fontos szerepet, amelyet a Loudeye és munkatársai játszanak a mobilzenei piacon, és tükrözi a termékeinkben, csapatunkban, és a technológiánkban rejlő erőt” – mondta Michael Brochu, a Loudeye elnök-vezérigazgatója. „Közös erővel világszerte átfogó zenei élményt szerzünk a Nokia készülékek tulajdonosai számára. A Loudeye az iparágban kiemelkedő zenei tapasztalatával, robosztus szolgáltatásplatformjával, és a megszerzett zenei szerzői jogok széles körével már régóta elkötelezett a felhasználók digitális zenei igényeinek kielégítésében, és a digitális zenei piacon vezető márkát épített fel.”

A személyi számítógépek terén a Nokia Nseries multimédiás számítógépek jelentik a következő nagy lépést. A mindig kéznél lévő, és mindig csatlakoztatott multimédiás számítógép egyetlen, a hálózatra kapcsolódó mobilkészüléken biztosítja a személyi számítógép és más hordozható, egyfunkciós berendezés összes szolgáltatását. A multimédiás számítógépek programozható operációs rendszerének köszönhetően az emberek szoftveralkalmazásokat tölthetnek le és telepíthetnek a készülékekre. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mobilkészüléktől eltérően a felhasználók újabb alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal bővíthetik multimédiás számítógépüket, ahelyett, hogy másik készüléket kellene vásárolniuk.

Már több tízmillió Nokia készülék tartalmaz zenelejátszót, amely a Nokia Nseries készülékek mindegyikén megtalálható. Ezek a készülékek nagy memóriakapacitással és FM rádióval is rendelkeznek, emellett a digitális zeneformátumok széles körét, többek között az MP3, az M4A, az AAC, és a WMA fájlokat támogatják. A Nokia Nseries család tagjaival a hálózaton keresztül gyorsan és egyszerűen megtalálhatók és megvásárolhatók a zenék, amelyeket a zeneáruházból egyenesen a telefonra tölthetünk le. A zenék telefonra juttatásának másik lehetősége, ha saját zenei gyűjteményünket egyszerűen áthúzzuk a számítógépről a Nokia Nseries készülékre, vagy a számítógépre nemrég megvásárolt zenét Bluetooth vagy USB kábeles kapcsolaton keresztül feltöltjük a telefonra.

Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le. A tranzakció lezárása számos feltételtől függ, például a Loudeye részvényeseinek beleegyezésétől, a szabályozó szervek engedélyétől, egyes, harmadik féllel kötött szerződések folytatására, módosítására, kibővítésére és/vagy felbontására vonatkozó lépésektől, illetve attól, hogy nem merül fel olyan, a fúziós dokumentumban részletesen leírt negatív pénzügyi fordulat a Loudeye üzletmenetében vagy működésében, mint például az alkalmazottak elvesztése, vagy a minimálisan szükséges pénzügyi egyensúly megszűnése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd