Connect with us

Hirdetés

technokrata

DT-Ericsson: keretmegállapodás EDA-megoldásra

Dotkom

DT-Ericsson: keretmegállapodás EDA-megoldásra

Az Ericsson lehetővé teszi a T-Com széles sávú hálózatának beindítását EDA-megoldás alkalmazásával Németországban.

Az Ericsson keretmegállapodást írt alá a Deutsche Telekommal és széles sávú, valamint vezetékes hálózatokkal foglalkozó üzleti egységével, a T-Commal. A T-Com használja majd az Ericsson csúcstechnológiájú EDA-megoldását (Ethernet DSL Access) németországi széles sávú hálózatának kiterjesztésére.

Az EDA alkalmazásával Németország egyik első vezetékeshálózat-üzemeltetője eljuttathatja széles sávú szolgáltatásait olyan területekre, ahol DSL (digitális előfizetői vonal) eddig nem állt rendelkezésre. A bevezetés már megkezdődött Németország ún. FTTC (fiber-to-the-curb, optikai hálózat a kapuig) területein.

A megállapodás értelmében az Ericsson szállítja a hozzáférési hálózat különböző területeihez szükséges összes csomópontot. Az Ericsson EDA-megoldását teljes mértékben integrálják a T-Com jelenlegi hálózati architektúrájába, országszerte lehetővé téve a hálózatüzemeltető számára a nagy teljesítményű, széles sávú lefedettség hatékony növelését, valamint a sebesség akár 6 MB/s-ra növelését.

Stefan Kindt, az Ericsson németországi leányvállalatának elnöke a következőket nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a T-Com terjeszkedését a nagy sebességű, széles sávú vonalakkal olyan területeken is, ahol jelenleg nincs hozzáférés. Megoldásunk segítségével a T-Com a legkiválóbb szolgáltatásminőség fenntartása mellett csökkentheti az üzemeltetési költségeket”.

Az Ericsson EDA-megoldását meghatározott, a széles sávú alkalmazást lehetővé tevő optikai technológiával nem rendelkező hozzáférési hálózatokba telepítik, amelyeket a német szabályozás HYTAS95 számon különböztet meg.

Az Ericsson EDA-megoldása a legjobb minőségű teljesítményt a jól bevált Ethernet-technológián alapuló, többszolgáltatásos funkciókkal egyesíti. Ez a piacon jelenleg elérhető legrugalmasabban bővíthető IP-DSLAM megoldás. Segítségével a hálózatüzemeltetők az alapvető IP-alapú összeköttetésen túl is fejleszthetik üzleti tevékenységüket, lehetővé téve ún. triple-play szolgáltatások nyújtását otthonok és üzleti vállalkozások számára, költséghatékony és a jövőbeni igényeket is kielégítő módon.

Az Ericsson EDA-megoldása a világon leggyakrabban telepített IP-DSLAM megoldás: eddig világszerte több mint 90 hálózat telepítésére került sor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés