Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP növelte részesedését

Dotkom

A HP növelte részesedését

A vállalat közzétette 2006 III. negyedévi eredményeit.

A HP nyilvánosságra hozta 2006. július 31-én zárt harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 21,9 milliárd dollár nettó értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 5 – az árfolyamhatást korrigálva pedig 6 – százalékkal magasabb a 2005 harmadik negyedévi értéknél. A HP GAAP szerinti üzemi eredménye 1,5 milliárd dollárt tett ki, GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 48 dollárcent volt a harmadik negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi 3 centtel. A 2005 harmadik negyedévére vonatkozó GAAP szerinti pénzügyi adatok egy adókorrekció hatását is figyelembe veszik, amely abból eredt, hogy a HP az érintett időszakban 14,5 milliárd dollár külföldön realizált eredményből származó készpénzt repatriált.

A vállalat nem GAAP szerinti üzemi eredménye 1,7 milliárd dollárt tett ki, nem GAAP szerint számított, korrigált EPS-értéke pedig 52 dollárcentet ért el a harmadik negyedévben – 2005 harmadik negyedévében 36 cent volt ez az érték. A nem GAAP szerinti korrigált adatok nem tartalmazzák a 108 millió dollár (részvényenként 4 cent), elsősorban a megvásárolt immateriális javak amortizációjából eredő, adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót. A GAAP szerinti és nem GAAP szerinti pénzügyi adatok csak a vizsgált pénzügyi időszakra nézve tartalmaznak részvényalapú kompenzációs kiadásokat.

„Ismét stabil negyedévet tudhatunk magunk mögött. Árbevételünk és nyereséghányadunk nőtt és cash flownk is egészségesen alakult” – nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Anélkül sikerült növelnünk részesedésünket, hogy ennek a nyereséghányad látta volna kárát, és továbbra is jó ütemben haladunk a hosszú távú tervek teljesítése felé. Mindez harmadik negyedévi eredményeinken és javuló negyedik negyedévi kilátásainkon is látható.”

Régió szerinti megoszlásban az alábbiak szerint alakult a HP árbevétele 2005 és 2006 harmadik negyedéve között: Észak-, Közép- és Dél-Amerika – 8 százalékos növekedés 9,7 milliárd dollárra; EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) – 2 százalékos bővülés 8,4 milliárd dollárra; Ázsia és a csendes-óceáni térség – 7 százalékos növekedés 3,8 milliárd dollárra. Az árfolyamhatást korrigálva az amerikai térségben 7, az EMEA-régióban 3, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 8 százalékkal nőtt a HP árbevétele 2005 harmadik negyedéve óta.

Finanszírozási Szolgáltatások (HPFS)
A szervezet 519 millió dolláros árbevétele 6 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi szintnél. A finanszírozási volumen 10 százalékkal nőtt, a nettó eszközállomány pedig 4 százalékkal bővült 2005 harmadik negyedéve óta. Az üzemi eredmény 35 millió dollár volt a harmadik negyedévben – ez az árbevétel 6,7 százalékának felel meg, és kevesebb az egy évvel korábbi 58 millió dolláros értéknél (az árbevétel 11,9 százaléka).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés