Connect with us

technokrata

A Canon piacvezető a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán

Dotkom

A Canon piacvezető a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán

Tavaly összesen 27 millió Canon márkájú készülék talált gazdára, ez 2 millióval több, mint 2004-ben.

Az IDC idei jelentése egyértelműen kimutatta a Canon 2005-ös piacvezető szerepét a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán. Az elemzés szerint a Canon immár negyedik éve piacvezető ebben a szektorban. A hivatalosan is megjelenő IDC jelentés szerint a növekvő verseny ellenére a Canon megtartotta első helyét 2005-ben, és a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacának 16,5%-át uralja.

Az IDC kimutatásai szerint a Canon több, mint 4 millió SLR (D-SLR) terméket és kompakt digitális fényképezőgépet adott el, amellyel megduplázta előnyét a legközelebbi versenytárs előtt, 2,8%-ról 5,6%-ra növelve eladásait.

Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője elmondta: „Örömmel vesszük tudomásul, hogy megtartottuk vezető szerepünket a piacon. A cég innovatív fejlesztései és az általa használt legmodernebb optikai technológia hozzájárultak a Canon fényképezőgépek népszerűségének növekedéséhez mind a profi fotósok, mind az amatőrök körében.”

A digitális fényképezőgépek piacának jövőjéről Jensen a következőket mondta: „Amint a piac telítődik, a kisebb versenytársak kiszállnak a küzdelemből, így néhány éven belül várhatóan csak két vagy három szereplő marad majd.”

Az IDC kutatásai szerint a nyugat-európai háztartások digitális fényképezőgépekkel való ellátottsága 2005-ben meghaladta a 40%-ot, ezzel megkezdődött a szektor telítettsége. A növekvő versenyben az IDC szerint a következő potenciális lehetőség 2006-ra a kezdő, még nem digitális gépeket használó felhasználók megnyerése.

Paul Withington, az IDC kutatási vezetője, a jelentés egyik szerzője szerint: „A 2005-ös piac az évről-évre tapasztalt 8,2% körüli növekedést produkálta, de a növekedés a szokásosnál lassabban zajlott le. Ez a folyamat folytatódik 2006-ban is, így a piac telítődésével a verseny egyre intenzívebb lesz. A nagy fényképezőgép-gyártók az első helyért fognak küzdeni, és megpróbálnak arra a potenciálra építeni, amelyet az analóg gépekről éppen most átállni készülő felhasználók jelentenek.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd